Моделът, който има хиляди последователи в Instagram, но не съществува

чернокож модел
Снимка: iStock

Един супермодел от известно време превзема социалните мрежи без дори да е истински.

Шуду е призната за феномен в Instagram не само заради удивителната си красота, но и компютърното си ДНК.

Тя е първият в света дигитален супермодел, създаден от британския фотограф Камерън-Джеймс Уилсън. От началото на съществуването си през пролетта на 2017 г. досега Шуду е събрала над 210 хиляди последователи в Instagram благодарение на своите реалистични снимки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shudu (@shudu.gram)

Сред тях е и кадър, в който рекламира червило от козметичната марка на Риана – Fenty Beauty, споделен и в профила на самата марка. Именно той става и една от причините за нашумяването на модела.

Първоначално произходът на Шуду е пазен в тайна, защото нейният създател искал да овладее работата с 3D инструменти. Уилсън споделя: „CG и 3D артистите се стремим към пълен реализъм. За да се уверя, че успявам, беше важно да я направя възможно най-убедителна. Ако хората можеха да ѝ повярват, значи съм бил на прав път. Част от процеса беше внушението, че е истинска.“

Веднъж усъвършенствал изкуството си, фотографът споделя коя е всъщност Шуду.

На въпроса за това откъде е дошла идеята за външния ѝ вид, 28-годишнят тогава Уилсън казва: „Просто създадох възможно най-красивата жена.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shudu (@shudu.gram)

Британецът допълва, че при проектирането на Шуду е повлиян от модни лица като Алек Уек и Грейс Джоунс, на които той се възхищава. „Възможността беше идеалният момент да създам някого, който ме вдъхновява и ще продължава да го прави още дълго време.“

Уилсън, който има десет години стаж като фотограф, работил с имена като Джиджи Хадид и Девън Уиндзор, казва, че Шуду е висока между 156 см и 185.5 см. Ръстът ѝ варира в зависимост от стила на съответната снимка и предпочитанията за по-реалистична или художествена концепция.

„Моделите, с които съм работил за снимки, винаги са по-атлетични и с извивки, отколкото много слаби“, обяснява още Камерън-Джеймс Уилсън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shudu (@shudu.gram)

Работата на британеца без съмнение впечатлява, но и поставя може би неподозирана досега перспектива. Дали компютърните умения един ще застрашат моделите от плът и кръв?

Може би е облекчение е да знаеш, че няма как да достигнеш нечия фигура, облечена във Versace, просто защото не е истинска. Но ако това значи индустрията да се сбогува с истинските модни ревюта, това може и да не се хареса особено.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти