Защо спа процедурите са необходимост, а не глезотия

Защо спа процедурите са необходимост, а не глезотия
Снимка: Thinkstock

Спа процедурите винаги са се възприемали като лукс, а не като необходимост.

Като глезотия, а не като средство, чрез което да запазим здравето и красотата си. Нека обаче ви изтъкнем някои от най-големите плюсове на този тип процедури.

Намаляват нивата на стреса
Няколко различни проучвания показват, че масажите и различните SPA процедури намаляват нивата на хормона на стреса в организма, което освен всички други предимства спомага за нормализирането на сърдечния ритъм и кръвното налягане.

Засилват имунитета
Масажите стимулират автоимунната система на организма и така тялото ви става по-устойчиво на вируси. Ако щете вярвайте, но е доказано, че чрез масажи може да се стимулира възстановяването от грип и подобрение на болести като рак например.

Действат като обезболяващо
Без значение дали имате мускулна треска, хронично главоболие, спортна или някаква трудова травма – масажите и SPA процедурите облекчават болката.

Повишават настроението

Ако от самата мисъл, че ще се поглезите, ще се разтоварите от стреса и ще си починете не ви става по-добре, то тогава стимулирането на мускулите по време на масажа ще повиши нивото на ендорфини в организма ви. А както знаете, ендорфините са хормонът на щастието.

Намаляват симптомите на ПМС
Малко проучване след група жени показва, че масажите разсейват различни неразположения като болката, задържането на вода и лошото настроение – все симптоми на предменструалния синдром.

Ето един убедителен коз, с който да убедите половинката си, че масажите ще улеснят косвено и неговият живот!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти