Защо нямате кожата, която искате?

Защо нямате кожата, която искате?
Снимка: Thinkstock

Вие може би си мислите, че правите достатъчно за кожата на лицето си, но защо въпреки това тя не е толкова чиста и красива, колкото ви се иска?

Представяме ви няколко от най-често срещаните грешки, които почти всички допускаме в ежедневието си и които водят до загуба на блясъка на кожата, замърсяването ѝ и появата на неприятни пъки и черни точки.

Гореща вода
Истински топлият душ може да е нещо много приятно и отпускащо, особено в края на дългия ден, но горещата вода изсушава кожата. Затова постарайте се да не прекалявате с нея или поне да обливате тялото си с по-хладка вода, преди да приключите с къпането.

Пипане с пръсти
Замисляли ли сте се колко често през деня докосвате лицето си без да се усетите? Това силно замърсява кожата, тъй като с ръцете си пипаме какво ли не и е трудно да бъдат поддържани непрестанно идеално чисти. Друг "вредител" е мобилният телефон, който улеснява достъпа на бактериите и замърсяващите частици до епидермиса.

Липса на интимност
Или казано директно – липса на секс. Това е една от причините за поява на пъпки и изобщо не е мит. По време на палуването под завивките се отделя ендорфин, който е известен като "хормона на щастието". Именно той помага за производството на колаген, който е така важен за поддържане на добрата еластичност на кожата.

Прекалявате с козметика
В това число се включва освен декоративната, и бялата козметика. Прекаляването с почистващи препарати води до излишно изсушаване на кожата и сериозно нарушаване в нейния ph баланс. Що се отнася до фон дьо тен, пудра, руж и т.н., те трябва да бъдат старателно почиствани веднага щом се приберете у дома. Изключително вредно за кожата е да спите с грима си.

Прекалявате с алкохола
Алкохолът в неразумни количества се отразява зле както на организма, така и на кожата. Той я дехидратира и отнема от блясъка ѝ. Отделен въпрос е, че в него има прекалено много захар, която също не помага на красивия вид на лицето. Намалете чашките (независимо алкохол или газирани напитки) и сладкишите, и ще забележите разликата.

Не спортувате
Това се отразява неприятно върху целия организъм и особено върху фигурата ви. Спортът освен че ви държи във форма, подобрява метаболизма и кръвообращението, което помага на кожата ви да бъде чиста и бляскава.

Игнорирате проблема
Ако наистина имате сериозен кожен проблем, фон дьо тена и обикновения почистващ тоник няма да ви помогнат. Посетете специалист и той най-добре ще ви назначи правилното лечение

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент