Защо ни е нужен колаген?

Защо ни е нужен колаген?
Снимка: Thinkstock

В последните години усилено се говори, пише и коментира за колагена. Едва ли има дама, на която да не ѝ е известно, че именно в колагена се крие тайната на младостта.

Неведнъж сме споменавали, че красотата на първо място идва отвътре. За да сме здрави и да изглеждаме добре, е нужно да се храним правилно и да приемаме нужните добавки, които ще подпомогнат тялото ни.

В този дух на мисли е нужно да се обясни и знае малко повече за колагена. Той представлява структурен, фибрилен белтък, който е отговорен за поддържане на еластичността и плътността на кожата.

Синтезът на колаген и еластин е нормално протичащ процес в кожата, но след двадесет и пет годишна възраст синтезът на тези два полипротеина намалява, съответно кожата изсъхва, губи своята еластичност и здравина, или казано най-разбираемо – започва да старее.

За да се забави този процес и да се радваме на сияйна и здрава кожа колкото се може по-дълго време, е нужно да се приемат допълнителни продукти, богати на колаген.

Приемът на добавки с комбинирано съдържание на колаген, хиалуронова киселина, хондроитин сулфат и други глюкозаминогликани е много препоръчителен за хора над двадесет и пет годишна възраст, при които започва нормалния процес на забавяне на синтеза на тези важни структурни химични съединения и остаряване на организма.

Също така колагенът в нехидролизирана форма например, има по-голяма молекулярна структура, следствие на което трудно се абсорбира и използва от тялото.

Нужно е да се приема допълнително хидролизиран колаген, за да се противодейства на всички негативни процеси на остаряването на кожата. Въпреки това не всяка колагенова формула е толкова ефикасна.

Клинично тествана, с патентована формула и доказан положителен ефект е Хидраплениш и неговата активна съставка  BioCell Collagen™. Това е продукт, който се абсорбира от организма и действа бързо и ефективно. Става дума за Хидраплениш и неговата активна съставка  BioCell Collagen™.

Разликата между този продукт и останалите, които съдържат колаген е, че Хидраплениш освен колаген, доставя и значителни количества гликозаминогликани (GAG), като например хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, и то в изключително бионалични форми.

Това е биологично-активен продукт, който подпомага нормалното функциониране и подвижността на ставите. Поддържа свежия и младежки вид на кожата и се отразява благотворно на целия организъм.

Трима късметлии ще имат шанса сами да се убедят в това. За да спечелите продукта и да се уверите в качествата му, е необходимо да изпълните следните условия*:

1. В електронно писмо до адрес: edna@netinfocompany.bg, озаглавено "Хидраплениш", изпратете вашето мнение по въпроса „Защо ни е нужен колаген?“
2. Освен отговора си, напишете трите си имена, възраст (над 18г.), от кой град сте и актуален телефон за обратна връзка.
3. Изпращайте вашите писма от днес до 23:59 часа до сряда, 29.10.2014 година.

Победителите ще бъдат избрани на лотариен принцип, а печелившите ще бъдат обявени в сайта на 30.10.2014 година чрез статия.

* Периодът на играта е от 09:00 часа до 23:59 часа на 29.10.2014 г.(сряда). Победителите в играта ще бъдат избрани на лотариен принцип от жури, представляващо Организатора, в 10:00 часа на 30.10.2014 г. В лотарията участват читатели, дали своето мнение по зададения въпрос и изпълнили коректно условията на играта. Имената на печелившите се обявяват на 30.10.2014 г.(четвъртък) чрез статия в Edna.bg. както и на официалната “Фейсбук“ страница на сайта. Всеки от тримата победители печели една опаковка с капсули Хидраплениш (Hydraplenish) от Revita. Представители на Организатора (Нетинфо АД) ще се свържат с тях непосредствено след лотарията чрез телефонно обаждане. Организаторът, Нетинфо АД, запазва правото си да променя или допълва официалните правила, както и да преустанови провеждането на играта по всяко време. При възникнали спорове крайните решения се взимат от Организатора. В играта нямат право да участват служители на Нетинфо АД, както и членовете на техните семейства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти