Защо изобщо пълним тези чанти?

Защо изобщо пълним тези чанти?
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Много големите чанти са много модерни. Наистина МНОГО модерни.

И много тежки, както могат да потвърдят всички техни притежателки. Някои от тях дори се хвалят с това колко тежки са дамските им чанти.

Започнах да ходя редовно на масаж заради непоносими болки в плешките. По съвет на масажистката замених голямата чанта с малка, която прехвърлям през едното рамо и която виси спокойно до мен.

И започнах да наблюдавам приятелките си.

Дадох си сметка, че сме се превърнали сме модните си аксесоари в самари на двугърби камили, пълни с всичко – от презервативи до отвертки, през лосион против пърхот, мака че нямаме такъв и очакваме от горките ни тела да понасят тези тежести безропотно десетилетия наред.

Носенето на тежка дамска чанта наистина може да увреди гърба, да причини схващания, изкривявания и мускулни проблеми.

Помолих да ме снимат в гръб с чанта на рамо и останах изумена колко всъщност изкривена съм.

Рамото, на което носим чантата, винаги е леко нагоре вирнато, за да задържа дръжката ѝ, тялото е наклонено леко в страни и тежестта е изнесена обратно на чантата, за да можем да пазим все пак равновесие.

И това – в името на кое?

Да сме подготвени за всичко? Сякаш кой знае какво може да ми се случи между офиса и вкъщи.

Тъпчейки чантите си с всевъзможни уж дребни вещи, в крайна сметка излиза, че всеки божи ден се разхождаме по белия свят с поне 3 или 4 килограма товар, от който нямаме никаква нужда.

Веднъж гримирани, много рядко се налага ретуш на грима. Само червилото се нанася няколко пъти на ден. Защо тогава мъкнем целия несесер?

Много по-добре е да си направим козметично комплектче за спешни случаи, което кротко да си стои на работа и да го ползваме при нужда.

С дамските превръзки, четката за коса, флаконът с парфюм, лака за нокти, резервните чорапогащи и гаечният ключ положението е същото.

Ако не ползвате нещо три дни, извадете го от чантата си, то само ви загрозява, карайки ви да го разнасяте наляво-надясно както Сизиф бутал камъка си нагоре по планината.

Той поне е бил наказан от Зевс.

А ние от кого сме наказани? От самите себе си, май.

Не ни разбирайте погрешно, ние сме влюбени в големите дамски чанти. Носим ги с голямо удоволствие, сменяме ги често и им се радваме.

Но категорично отказваме да бъдем хамали на собствената си суета.

С нас сте, нали :) 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти