За скандала около Антония Петрова

За скандала около Антония Петрова
Снимка: netinfo
Вълна от недоволство в интернет форумите и социалните мрежи предизвикаха заснета в Швейцария фотосесии на мис България 2009 Антония Петрова, които тя е публикувала на личната си страница във фейсбук.

На снимките ясно се вижда, че миската носи палта, шапки и аксесоари от естествена кожа.

Те предизвикаха бурно недоволство, което веднага прие образ в няколко светкавично създадени групи във Фейсбук срещу Антония и нейния избор да носи естествена кожа. Има дори публикувано искане във Фейсбук да й бъде отнета титлата мис България.

Нападки срещу нея имаше и под формата на директно отправени като коментари под снимките й. Различни потребители на Фейсбук обвиняват Антония, че демонстрира подобни аксесоари, че във външния й вид няма нищо красиво, особено след като се е облякла с кожа от друго животно, че има нужда да й бъдат присадени разум и добро сърце и много други обиди. Мис България 2009 се защити като написа следното на личната си страница (следва пълен и точен цитат, без редакторска намеса в него от страна на Edna.bg):

ЕСТЕСТВЕН ИЗБОР
Като купувате естествени тъкани и натурални животински кожи вие помагате да се намали зависимостта от петролните продукти и да се избегне освобождаването на вредни емисии във въздуха и водата. Органично отгледаният памук,отглежданите в специялно оборудвани ферми и здравословно хранени животни, за които не се използат стимоланти или вещества вредни за човешкото здраве- пестициди или други вредни химикали ще помогне за предпазването на подземните води от замърсяване, едновременно при процесите на отглеждане и фабрична преработка на тези абсолютно натурални суровини.

Като цяло, естесвените продукти намаляват излагането на вредно химическо влияние, на което човек ежедневно е подложен. И накрая,те са е лесно разградим, докато синтетичните материи са неразградими като пластмасата. Повечето синтетични материи имат естествени заместители, които не изискват повече допълнителни грижи и усилия, колкото полиестера, изкуствената коприна или акрилните материи. Естесвените материи както и естествените кожи не предизвикват алергии.

Според Антония Петрова нападките срещу нея са на личностна основа и са породени от злоба, а хората, които я нападат са лицемери и с фалшив морал.

Няма жена, която да не се зарадва, ако й подарят изключително скъпо и марково кожено палто, каза мис България 2009 в интервю за Би Ти Ви тази сутрин.

Като друг аргумент в своя защита Антония посочи това, че много хора носят обувки, колани, ръкавици и други аксесоари от естествена кожа, само че лицева, а не пухкава. Също така посочи намерено от нея клипче, в което се показва как в птицеферма малки пиленца биват смазани на пастет или им се режат човките, но както каза Антония хората продължават да ядат яйца и пастет.

След това заяви, че много други известни българи като Васил Найденов, Николета Лозанова и Евгени Минчев, носят дрехи и аксесоари от пухкава естествена кожа, но никой не им е обърнал внимание на тях, а еко защитниците се заяждат единствено с нея.

На финала тя каза, че никога не си е купувала кожи от защитени видове, а всичко, което притежава, идва от ферми, в които специално се отглеждат животни, заради кожите им. Освен това добави, че в България разрешително за ловно оръжие имат 300 000 човека, което цифра в пъти по-голяма от самата ни армия.

Случаят с Антония Петрова определено има две страни, а много от коментарите, отправени към нея от различни онлайн медии са прекалено нападателни и пиперливи.

Друг е въпросът, че в световен мащаб се води ожесточена борба срещу отглеждането на животни заради тяхната кожа и месо, но всеки прави своя избор дали да ги подкрепи и да промени начина си на живот или не.

Като плюс може да се отбeлежи факта, че мис България Антония Петрова поне не крие, че обича да яде месо и да носи кожи, както сама каза, а не проявява лицемерна загриженост за животните, когато всъщност носи естествена кожа, какъвто беше случая с небезизвестната Ким Кардашиян, която участва в различни кампании на природозащитници, само за да трупа още слава, а в същото време похапва месо и носи пухкави кожи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти