Време е за по-зряла визия

Младостта си отива
Снимка: Thinkstock

След навършване на 46-годишна възраст все повече жени се разделят с дългите коси и екстеншъните, защото предпочитат по-семпла прическа, отговаряща на зрелостта им.

Това показват данни от ново европейско проучване. След тази възраст дамите избират бои за коси в по-естествени цветове, а не такива с ярки оттенъци.

В анкетата са участвали близо 2000 представителки на нежния пол, като голяма част от тях са посочили, че прическата е тази, която най-лесно може да те подмлади или състари, особено ако обемът и блясъкът на косата липсват.

Около 30% от жените искат да направят драстична промяна с прическата си, но тя в никакъв случай не бива да им придаде старомоден имидж.

Над 50% от запитаните споделили, че след 43-годишна възраст косата им започва да изтънява в краищата и рязко да побелява, а едва 16 на сто се радвали на здрава и гъста коса.

Приблизително 1/5 от жените коментират, че постоянното боядисване е увредило косата им по-бързо, а 40% допълват, че най-удачните прически, които са си правили, са били между 30 и 35-годишна възраст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти