Топ 5 тенденции за косата ти тази есен

коса есен
Снимка: Getty

Началото на септември е време да отправим поглед към есенния стил. Това важи и за косата – ако през горещия сезон сме я оставили за спокойствие, то твърде вероятно е през следващия да дойде желание за промяна.  

За препоръки насреща е звездният стилист Клейтън Хоукинс, според когото следните пет прически ще бъдат сред най-актуалните тази есен. При тях ще откриете по нещо за всяка дължина и структура на косата, според което да направиш планове още сега.

Къс боб

Снимка: netinfo

По-дългият вариант на тази прическа се задържа доста, но идва ред да бъде изместен от по-късия си събрат. Хоукинс дава пример със знаменитости като Ема Робъртс и Сара Полсън (на снимката), които намаляват дължината на косата си до брадичката.

Полуопашка на височина

Снимка: netinfo

Трябва да се съгласим с думите на професионалиста, че има нещо класическо в комбинацията между шлифер и пригладена полуопашка, вдигната нависоко. Според експерта дните на небрежните кокчета вече са в миналото, а прическа като тази на актрисата Кейт Мара от снимката не е толкова трудна за направа. Необходимо ти е голямо количество масло за коса, с което да оформиш косата си на висока конска опашка. Когато е достатъчно стабилна, усучи я, като ѝ придадеш желаната от теб форма, а накрая завържеш с ластик.

Пригладена ниска плитка

Снимка: netinfo

Хоукинс предвещава, че тя ще е навсякъде тази есен. Според думите му ключът към прическата, която наскоро използва и Камила Кабейо, е да разрешеш косата си и да я вържеш ниска опашка, докато все още е мокра. По този начин ще избегнеш неравности по повърхността и постигнеш пригладен завършек. За максимален блясък стилистът препоръчва използване на масло.

Къдрици

Снимка: netinfo

През последните три десетилетия те изминават дълъг път, припомня експертът. Модерният вариант набляга на повече небрежност и плажни вълни, а в този си вид е по-щадящ за косата. Така че ако имаш нужда от обем – това е правилният избор, на който залага и Ема Стоун.

Букли от 60-те

Снимка: netinfo

Вдъхновени от това култово десетилетие, модерните букли са едри и по върховете на косата, завъртяни навътре. За Хоукинс това е идеалната романтична прическа за есента. Ако в момента косата ти е с дължина до раменете или по-дълга, този стил ще внесе обем и изразителност, както например при Зендая.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти