Стара чанта, ама лачена

Хубавата и добре поддържана чанта лесно събира любопитни погледи
Снимка: БГНЕС

Не сме сигурни за диамантите, но сме почти напълно убедени, че точно чантата е най-добрият приятел на жената. И като такъв, освен гордо да я разнасяте насам-натам е нужно и да се погрижите за нейния външен вид, за да запазите обаянието й за по-дълго. Затова ви поднасяме един кратък наръчник как да я поддържате в изряден изглед.

На чист въздух
1.
Започнете с изпразването на всички джобове, след което обърнете чантата ''надолу с главата'' и изтръскайте насъбралия се прах. После почистете вътрешността с ролка за отстраняване на косми, а ако нямате такава ползвайте мека хавлиена кърпа.

2. Външната повърхност пък почистете с мокри кърпички, в които обаче няма алкохол, за да не повредите материята.

Здраве и дълголетие
1.
Ако върху кожената ви чанта се появи петно с неясен произход или такова, което е трудно да се отстрани, не се опитвайте да го почистите сами, а се доверете на услугите на кожар, който със сигурност ще знае повече по въпроса как да се справите с проблема.

2. Освен това, ако на дъното на любимата ви чанта няма прикрепени т.нар. ''крачета'', е добре да си поставите такива, за да я предпазите от издрасквания и допълнителни зацапвания. Но въпреки тези предпазни мерки, твърдо ви съветваме по никакъв повод да не оставяте този любим аксесоар на пода.

Вътрешен мир и спокойствие
1.
Никога, ама никога не слагайте химикалка без капачка в чантата си.
2. Дръжте своя грим в отделен несесер или подходяща торбичка.

Грижа за тялото и душата
1.
Не оставяйте своята чанта да виси прекалено дълго време на закачалка (особено, ако е препълнена с вещи), за да не я намерите някоя сутрин на пода със скъсана дръжка.

2. Ако няма да ползвате дадена чанта за по-дълъг период, напълнете я внимателно с по-мека хартия или добре смачкани вестници, за да запазите формата й в правилен обем и пропорции.

3. За да държите праха настрана от чантата ви, съхранявайте я в кутията, с която е била закупена, но тъй като сме наясно, че малко чанти у нас се продават по този начин, напъхайте я в калъфка за възглавница, която също ще ви свърши доста прилична работа.

4. По-добрите домашни гардероби вече имат специални полици за съхранение на чанти, но ако вашият не е от тях може да ги складирате в пластмасови кутии. Ако са на рафт, трябва да стоят една до друга, а ако пък ги държите в кутия не ги наблъсквайте, а оставете пространство, което е нужно, за да диша материята им.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти