Сандали лято 2013

Сандали лято 2013
Снимка: Graceland Deichmann, H&M, Jimmy Choo, Mango, Humanic, Roberto Cavalli

Биляна Божилова

Сандалите са модният знак, че лятото е дошло. Вече и астрономически се радваме на любимия ни сезон, остана въпросът дали сте се снабдили с нов чифт сандали. Не че има особено значение. В шкафа за обувки винаги има място за нови летни попълнения.

Покупката на сандали е една идея по-важна от покупката на друг тип обувки или ботуши.

Просто голяма част от краката са на показ и не бива да се подценяват формата на пръстите, извивката на стъпалото, мястото на каишките и още доста дребни подробности, които са важни за цялостния летен стайлинг.

Не бива да пренебрегваме и факта, че лятото се движим далеч повече, така че съвършените сандали освен изключително красиви, би трябвало да са и удобни. Не само по презумпция, но и на практика.

Затова, когато купувате летни сандали, не се поддавайте на изкушенията от най-атрактивните модели, а мислете за тях като верни спътници в горещите дни и нощи.

Дизайнерите на водещите модни марки са ни подготвили изумителни сандали за лято 2013. Без да се отклоняват прекалено от миналогодишните тенденции, така че да продължим да сме актуални дори, ако решим да се въздържим от купуването на нови сандали за това лято.

Но стига модни разсъждения, нека се впуснем във фешън разходка за летни сандали 2013:

* Гладиаторски

* Ярки цветове

* Платформи

* С капси или камъчета

* Равна подметка

* Металически цветове

* Тънък, висок ток

Гладиаторски сандали

В модния обзор с тенденциите при обувките за пролет/лято 2013 вече споменах за личната си пристрастност и пристрастеност към гладиаторските сандали. Особено ме радва факта, че се оказаха толкова модерни и това лято. Визията им обаче е доста променена от последните години. Вече смело се издигат на ток, височината на каишките също се изкачва все по-нагоре по крака. Или казано накратко – гладиаторските сандали на лято 2013 са далеч по-женствени от предшествениците си.

Сандали в ярки цветове

Такова пъстроцветно лято нямаше как да пропусне да оцвети и сандалите. Разбира се, неонът е абсолютен фаворит, но и останалите ярки цветове се радват на значимо присъствие. Едноцветни или в интригуващи комбинации, сандалите на лято 2013 привличат вниманието отдалеч. Превърнете ги в цветен акцент в цялостната визия и ще спечелите бонус точки за стил.

Сандали на платформи

Платформите имат ред предимства и не случайно се радват на такъв интерес сред модните почитателки. Високи са, но същевременно удобни. Предлагат се в огромно разнообразие от подметки – от корк до пластмаса. При материалите също има големи възможности за импровизация. Цветовете се използват в пълната гама.

Сандали с капси или камъчета

Капсите са за дръзките рок мацки, а блестящите камъчета за мадамите с финес. Естествено, и в двата случая мярката е от значение, за да не се стига до кич. Капсите може да се поставят върху целите сандали – от върха до тока. Блестящите камъчета обикновено са върху горната част на сандала.  

Сандали с равна подметка

Като споменем "удобни обувки", обикновено имаме предвид обувки на равна подметка. Хубавото е, че удобството не е за сметка на стила. Дизайнерите така се заиграват с визията със сандалите на равна подметка, че въобще може и да не си помислиш да обуеш ефектни токчета, особено като знаеш какво могат да ти причинят при повече ходене.

Сандали в металически цветове

Златисто, сребристо, бронзово - цветове, които превръщат сандалите в S-класи. На шега или не, сандалите в металически цветове освен, че са много модерни, успяват не само да привлекат вниманието, но и да го задържат. Новото за лято 2013 са ярките металически цветове, особено нюансите на розовото и синьото.

Сандали на тънък, висок ток

Време е да си дойдем на… класиката. Не ви препоръчвам сандалите на висок, тънък ток за ежедневието, но всяка дама трябва да има поне един чифт за летните вечери. Разбира се, ако предпочитате да движите с лек автомобил, спокойно може да се возите на високи токчета по всяко време. Само ако сте зад волана, най-добре ги събуйте, за да не предизвиквате ексцесии на пътя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти