Пролетен грим – експлозия от цветове

Пролетта разцъфва в розови, лилави, сини, зелени, жълти, оранжеви, червени нюанси. Това, заедно с прекрасното слънце, ни зарежда с енергия и с огромна доза вдъхновение, стане ли дума за грим. Затова няма как да не използваме хубавия сезон и да не ви представим един цветен, пъстър и красив грим, приложим в ежедневие или пък за по-специално събитие, който ни показва Наталия от бюти влога Natali’s Beauty.

Розови, лилави, бронзови нюанси се преливат по очите, за да създадат цветно и кокетно настроение, а синьото е за разкош – ако вие не го предпочитате по лицата си, преспокойно можете да го пропуснете.

И така. Поставяме по цялото лице лек дневен крем, който да хидратира и защитава кожата ни. След това нанасяме основа за матиране и прикриване на порите в зоната около носа, по брадичката и малко по челото.

Отново лек фон дьо тен, а може и BB крем, поставяме по цялото лице, за да изравним тена, но нищо повече. Кожата през пролетта трябва да е свежа, да диша максимално.

Време е за очите. Нанасяме база, за да изпъкнат цветовете по-добре върху клепача, а и за да се задържат за по-дълго време.

С 1-2 тона по-тъмен от цвета на кожата ни матов нюанс създаваме сянка в сгъвката на клепача, която леко издължаваме за елегантно котешко око. И преливаме добре с пухкава четка.

Ред е на леко розово-червен тон, който поставяме отгоре. И отново преливаме.

После се прехвърляме върху лилаво, което поставяме във външния ъгъл на окото. А после се спираме върху розов цвят, който поставяме по целия подвижен клепач.

Малко по-светъл естествен нюанс нанасяме в зоната под веждата.

g
Снимка: Thinkstock

За да опушим допълнително, нанасяме кафяв нюанс с червен подтон във външния ъгъл на окото. А върху розовото за допълнителен разкош поставяме златисто-розово.

В самия вътрешен ъгъл на окото нанасям перлен цвят, както и точно под веждата.

Вариант 1 е да опушите окото с кафявия тон по долния клепач. За да бъде много цветно обаче, аз ще нанеса смел син цвят, който прави визията много различна и цветна.

За разкош, изрисуваме очна линия, а ако вие имате затруднения с нея, оставям под описанието на този клип линк към видеото ми с лесните стъпки за перфектната очна линия.

И завършваме с няколко слоя спирала.

g
Снимка: Thinkstock

Подчертаваме веждите спрямо формата и вкуса ни.

Сега вече се прехвърляме на коректор за изсветляване зоната под очите, както и мъничко отстрани на носа и над горната устна.

Фиксираме само централната част на лицето с лека пудра.

Периферията бронзираме. За финал скулптурираме с тъмна матова пудра скулите и аз лично поставям мъничка сянка под нослето, за да изглежда по-чипо.

Заради много цвят по клепача, съветваме ви да не прекалявате с ружа – както с количеството, така и с цвета.

А устните само очертаваме с молив и ще нанеса отгоре подхранващ блясък.

g
Снимка: Thinkstock

Вижте още: Пролетният грим на 2018-а: между светлината и тъмнината

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти