Прическа, с която ще спестите 60 лева

За официално събитие всяка дама дава средно по 40 до 80 лева във фризьорския салон, за да се сдобие с красива прическа за повода.

Но какво се случва, ако нямаме средната сума от 60 лв., които да отделим за един красив романтичен кок, например?

В новото видео от канала Natali's beauty разбираме стъпка по стъпка как да си направим красива прическа за сватба, рожден ден, парти, коктейл или дори за бала.

За една такава прическа ще ви трябват гребен, фиби, лак за коса и един от онези симпатични подплънки за коса, наподобяващи поничка – неща, които почти всички дами имат в шкафчетата си. Подгответе косата си като предварително я навиете на ефирни букли.

Започнете като леко със ситен гребен топирате косата в областта на темето. След това, за да се задържи обемът точно там цяла вечер, фиксирайте този кичур с няколко фиби.

Съберете цялата си коса в ниска конска опашка, като оставите засега предните кичури свободни и вържете стегнато с ластик ниско на врата. Промушете опашката през подплънката за коса.

Време е за по-сложната част – с разпределянето на косата около самата подплънка.

Взимайте отделно различни по големина кичури, усуквайте леко, хващайте края им и придърпвайте към корена, за да стане всяка букла обемна. И просто подреждайте симетрично по и около гъбата, фиксирайки с фуркети.

Някои кичури можете да оставите да падат леко по кока, за да изглежда уж романтично-небрежна, а може и да ги подредите хубаво и стегнато, ако държите на строгоелегантния кок.

Когато подредите добре кока, време е за предните кичури. Топирайте леко, след това усучете, придърпайте за обем на буклата и отново фиксирайте, но този път с фиби в косата.

Снимка: Natalis Beauty

Оставете някоя букла да пада свободно, асиметрично от едната страна по ваш вкус и преценка. Накрая, за още малко обем, нежно и внимателно придърпайте косата в корените.

За финал - фиксирайте с лак за коса.

Ами... това е! Току-що си спестихте поне 60 лева от официална прическа при фризьор.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти