Правилният гребен за вашата коса

Правилният гребен за вашата коса
Снимка: netinfo

Разресването на косата и особено средството, с което извършвате тази дейност, може да не ви се виждат като кой знае колко важни. Истината обаче е, че има огромно значение как и с какво сресвате косите си.

Като начало замислете се дали гребенът или четката, които ползвате, са наистина подходящи за вас?

Универсална рецепта за това как трябва да изглежда гребенът ви, разбира се, няма. Трябва да се съобразите с това зъбците му да не са прекалено остри и гъсти, защото могат да разранят кожата на скалпа ви и излишно да накъсат косата.

За разресване е нужен гребен или четка с по-голямо разстояние между зъбците. Притежателките на гъста и чуплива коса е добре да се насочат към редки, дълги и твърди зъбци, които няма да заплитат и скубят излишно.

Гребените от кост, рог или дърво се славят като най-добрите, но естеството на материята не е най-важното. Може да си вземете четка със синтетични влакна и тя да ви върши чудесна работа. Натуралните четини може дори да не са толкова удачни, тъй като синтетичните имат капковидни удебеления в края, които не нараняват скалпа и действат масажиращо.

Също така е добре възглавничката на четката да е мека, например гумена, за да пружинира, докато се разресвате. Твърдите четки са подходящи, когато оформяте косата си със сешоар. Тази, с която изправяте или къдрите косата, трябва да има дълга четина и перфориран въздухопромокаем корпус.

Не забравяйте да разресвате косата си по няколко пъти на ден. Това ще помогне да се отстранят накъсаните косъмчета и да се масажира скалпа. Ако косите ви са заплетени и ви е особено трудно да прекарате свободно през тях гребен или четка, то ползвайте специален овлажняващ и омекотяващ продукт преди разресване. В никакъв случай не дърпайте и не скубете сами косата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти