Правила за ежедневен грим

Правила за ежедневен грим
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Козметиката е неизменна част от ежедневието на дамите. Някои жени не си подават носа навън без да са нанесли фон дьо тен, сложили спирала на миглите и гланц на устните. Други почти не ползват грим.

Какво обаче е добре да имаме задължително в козметичното си несесерче и да го ползваме редовно, за да изглеждаме красиви и в същото време да не прекаляваме с макияжа?

Спирала за мигли
Забравете за всякакви извивачки за мигли, които приличат на уреди за мъчение, и се ограничете до спирала. Този продукт ще предаде изразителност на погледа ви и е подходящ за ползване всеки работен ден. Изберете спирала, която няма да се рони още на втория час след нанасяне. Ако си купите водоустойчива, си вземете и специален разтвор, с който да я почиствате.

Важно е да давате и почивка на миглите си. Поне един ден в седмицата се старайте да не слагате никаква козметика върху тях, а вечер може да ги мажете с малко рициново масло. Грижата за миглите е важна, за да останат те по-дълго на клепачите ви и да изглеждат гъсти и дълги.

Руж
Няколко докосвания с четката за руж ще предадат изключителна свежест и бодрост на цялото ви лице. Много е важно да изберете правилния цвят - не бива в никакъв случай да е прекалено тъмен или розов. Внимавайте също така с интензивността на нанасяне. С ярки червени бузи ще приличате на матрьошка, освен това ще изглеждате така, сякаш могат да оставят бяла следа с прокаран пръст по лицето ви.

Балсам/гланц/червило за устни
Напукани до кръв или побелели устни, това не е красива гледка. Не е нужно да слагате ярко червило, просто се старайте да хидратирате нежната кожа на устните, а при желание може да нанасяте малко гланц. Ярките червила оставете за вечерните излизания, а през деня се ограничете с балсам и червило в естествен цвят.

Общи правила
Ако имате тъмни кръгове под очите, използвайте коректор. Фон дьо тенът е препоръчителен за ежедневна употреба, но в никакъв случай не е задължителен. При него важат същите правила като при ружа - правилен избор на цвят, консистенция и нанесено количество. Купуването на няколко тона по-тъмен фон дьо тен не е правилният начин да излъжете околните, че имате тен. Бялата шия, или най-малкото ръцете, веднага ще ви издадат.

Нанасяйте с тампонче или специална четка, не ползвайте пръстите си и не втривайте в кожата сякаш това е крем за лице, а с леко потупващи движения го разнесете по лицето. Не забравяйте в никакъв случай да изчистите грима си, щом се приберете вкъщи. Пилингът и хидратацията също са задължителни.

Изкуствените мигли, златистите очни линии, тежките сенки и опушените в черно очи оставете за излизанията вечер. Няма нужда на дневна светлина да демонстрирате върху лицето си цялото съдържание на несесера ви с гримове.

Важно е да подчертаете естествената си красота, а не да си рисувате маска.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти