Последните императори на модата

Ана Уинтор и Карл Лагерфелд
Снимка: Getty/Guliver

Помните ли какво правихте последните пет години? А какво си купихте? 

В света на киното бяха създадени точно толкова шедьовъра, за всяка година по един. Киното се обедини за пореден път със света на модата и доказа ,че са създадени един за друг , както актьорите за техните костюми.

Някой видяхме на столични фестивали и със сигурност ще помним, други така и няма да видим… може би… Но нека надникнем от тук в света на последните императори, които изградиха модата с главно "М" през 2007-2008-2009-2010-2011, и разбира се, предстоящият "In VOGUE: The Editor's Eye" в чест на 120-годишнината на американския VOGUE, където в САЩ лентата ще се появи на 6 декември 2012.

Приятно четенe, тоест приятно гледане!

Лагерфелд Поверително/ Lagerfeld Confidential  (2007)

За първи път Карл Лагерфелд се съгласи да допусне някой за създаване на филм за неговото ежедневие и да се довери  напълно на режисьора.

След три години на работа, както и над триста часа на кадри, Родолф Маркони разкрива ежедневието на звездата чрез неговата лична обективност.

 

 

Валентино: Последният Император/ Valentino: The Last Emperor (2008)

Филм за живота на великия италиански дизайнер Валентино (Valentino). Лентата показва много интересни подробности около създаването на империята "Валентино". В основата на филма е уникална връзка между Валентино и неговия бизнес партньор и спътник в живота от 50 години Джанкарло Джиамети. Истински шедьовър.

Септемврийският брой / The September Issue (2009)

Фантастичен филм посветен на висшата мода.

Лентата разказва за ежедневието на най-влиятелната жена в света на модата от 20 години до сега – главната редакторка на списание VOUGE USA - Ана Уинтур (Аnna Wintour).

Филмът показва времето на създаване на септемврийския брой  през 2007г.

Лентата проследява целия процес от заснемането на корицата, през селекцията на дрехите до финализирането на броя , който  за 2007 г. е най-големият досега, тежащ близо 2 кг, с продадени 13 милиона копия. 

Луда любов / L'amour fou (2010)

Пиер Берже и Ив Сен Лоран се срещат през 1958 г. и двамата откриват любовта на живота си за цели 50 години.

След смъртта на Ив през 2008-ма, Пиер решава да се раздели с колекцията от произведения на изкуството, която страстно са събирали .

"Луда любов" ни въвежда в интимния свят на двамата мъже, които промениха света на модата.

 

Даянa Вриланд: Погледът трябва да пътува / Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2011)

"Даянa Вриланд: Погледът трябва да пътува" освен че е интимен портрет на легендарната модна редакторка Даяна Вриланд (1903-1989), наричана "Императрицата на модата", е и изключителен филм за изключителен човек, превърнал се в легенда приживе. След четвърт век в "Харпърс базар" (1937-62 г.) тя става главен редактор на "Вог" и с  това си дело създава професията "моден редактор".

Задължителен за гледане за всеки в модната индустрия и за всички, които обичат документалните филми!

Автор: Кателина Кънчева

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти