Подмладяващ масаж на лицето

Подмладяващ масаж на лицето
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Остаряването на кожата не е мистериозен процес. Той е последователност от процеси, които се случват с течение на годините.

И ако все още не сме открили еликсирът за вечен живот, поне сме открили как кожата остарява и какво можем да направим, за да забавим този процес.

Една от основните причини за появата на бръчки, е липата на хидратация и подхранващи вещества.

Те „изчезват“ от кожата не само с възрастта, но и заради начина на живот – неправилно хранене, прекалено гореща вода, прекалено много козметика, пушене, липса на сън, замърсяване на околната среда.

За да неутрализирате ефекта на тези фактори и за да сте спокойни, че сте направили най-доброто за лицето си, можете да добавите към подходящата козметика за вашата кожа и един много приятен, подмладяващ масаж на лицето, разказва Жоел Киоко, биохимик в Лореал.

С негова помощ съставките от кремовете и маслата за лице ще проникнат по-добре в кожата, ще подобрите кръвообращението на кожата си и така ще я снабдите с повече хранителни вещества, които се надяваме, че сте си набавили с правилен хранителен режим.

Масажът можете да правите сутрин или вечер, на почистено лице и с подходящ подхранващ крем или масла.

Превърнете целия „процес“ по почистване на лицето и нанасянето на крем в малък отпочиващ спа-ритуал, вашите 10 минути спокойствие.

Пуснете си приятна музика, усмихнете се на образа в огледалото и се заемете бавно (наблягаме на бавно, защото често имаме навик да търкаме яростно лицето си) към махането на грима, почистването на кожата и подмладяващия масаж.

А какъв е той, можете да видите в нашата галерия>>>

Още по темата

Най-мощните натурални масла против стареене

Анти-стрес масаж за лице

Какво да правим и да не правим със сухата си кожа

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти