Перфектни къдрици за 10 минути? Възможно е!

Перфектни къдрици за 10 минути? Възможно е!
Снимка: netinfo

Мария Николова

Къдриците са ангели в косите. Вдигат женското ни самочувствие до небесата и ни карат да летим.

Екипът на Edna.bg обожава всякакви варианти на прекрасните букли, били тe по-небрежни или по-прецизно оформени и подредени.

Много пъти сме ви разказвали за прическите с къдрици, естествени или не, и как да се грижим за тях с правилната козметика, как да поддържаме такава коса, за да бъде винаги красива, бляскава и сияйна.

Днес обаче решихме да предприемем едно по-различно и интересно предизвикателство, а именно - да изпробваме нещо ново, което не бяхме тествали върху прическите си досега – автоматичната маша за коса Philips ProCare Auto Curler. За нея предварително знаехме единствено, че може да създава букли само с едно натискане на бутон. И нямаше начин да не проверим дали наистина това е така.

На пръв поглед тази маша изглежда коренно различно от всички други такива уреди, които бяхме виждали до момента.

Тя се състои от дръжка, въртящ се цилиндър (който „омагьосва“ правата коса в перфектна букла само с едно натискане на бутона) и предпазна камера, която не ни позволява да имаме директен допир с парещия цилиндър.

Прочетохме упътването и ви съветваме и вие да го сторите, преди да започнете да работите с машата – всичко в него е описано много добре и разяснява основните правила за безопасна работа с уреда.

Машата има 3 настройки на температурата – 170, 190 или 210 градуса по Целзий. Ние избрахме да работим със средната – 190.

Уредът има и функционалности, които дават възможност сами да изберем в каква посока желаем да къдрим косата (наляво, надясно или комбинирано), както и такава, която позволява да настроим времето за къдрене (8, 10 или 12 сек.) и да повлияем на това дали буклите ще са вълнообразни, средни или ситни. Тук избрахме завиване надясно с време за накъдряне от 10 секунди.

Включихме я и за отрицателно време (около 30 секунди) тя вече беше загряла и готова да направи косите ни прекрасни.

Подготвихме се и започнахме – взехме кичур, пригладихме го с ръка и го поставихме в канала на камерата.

След това просто натиснахме „магическия“ бутон, както шеговито го кръстихме и кичурът сам се зави в камерата, около нагревателя.

Изчакахме само няколко секунди и веднага пуснахме кичура. Нямахме търпение да разберем какво се е случило там вътре.

Наистина правият кичур се превърна в невероятна къдрица – ангелска, нежна и стилна.

Увлякохме се и буквално за 10 минути успяхме да накъдрим косите си съвсем сами и да постигнем зашеметяваща прическа – нещо, което преди често е било мисия невъзможна. А да не говорим колко време ни отнемаше.

Най-добрият начин, по който можем да опишем работата с машата Philips ProCare Auto Curler е бърза, прецизна и лесна.

Колкото и невероятно да звучи – да, тази маша прави перфектни и неотразими къдрици само с натискането на един бутон. Точно така! Прочетохте правилно.

Самите ние сме имали доста горчив опит със стандартните маши за коса, тъй като невинаги буклата се получаваше изрядно, невинаги преценявахме правилния обем коса, който да завием в къдрица. А колко пъти сме се опарвали било то по врата или ухото, докато си правим прическа... Така че наистина едно от основните предимства на уреда е пълната безопасност.

Друг наш страх – да не би случайно машата да не завие добре косата и да ни оскубе, също се оказа неоправдан. При този иновативен уред възможността да направиш нещо грешно е сведена до минимум и той автоматично изключва, ако не прецениш правилно количеството коса, което да поставиш в камерата. Без скубане, без паника, без сложни моменти.

Много сме доволни и щастливи от къдриците, които си направихме съвсем сами и то толкова бързо, само за 10 минути, и нямаме търпение да изпробваме и другите идеи за различни и красиви букли, които видяхме в упътването.

Със сигурност можем да потвърдим, че машата Philips ProCare Auto Curler е гаранция за лесна употреба, професионални и дълготрайни резултати и тя ще бъде наша вярна приятелка както в ежедневието, така и за специални събития.

Да живеят къдриците! smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти