Отстраняването на бръчки около очите води до слепота

Отстраняването на бръчки около очите води до слепота
Снимка: Thinkstock

Една известна поговорка гласи, че красотата изисква жертви.

Ново козметично проучване доказва, че тази пословица в някои случаи е буквално вярна.

Според изследване, проведено от Американското управление за надзор върху храните и медикаментите, със седалище Вашингтон, окръг Колумбия, инжекциите за запълване на бръчките около очите и челото могат да доведат до пълно ослепяване.

Установено е, че подобно нещо се случва с един от трима пациенти, чието загубено зрение е невъзстановимо след подобна козметична процедура, пише британският в-к "Индипендънт". Според изследователите, веществото, с което се запълват бръчките, блокира кръвоносните съдове, което спира захранването на очите с кислород.

Американското управление за надзор върху храните и медикаментите е одобрило използването на мазнини, колаген и друга козметична продукция, но само ако тя се инжектира в областта на устата или носа. Пластичните хирурзи обаче често използват тези "пълнители" и срещу бръчки около очите. Те съответно могат да попаднат в малките кръвоносни съдове на лицето, да стигнат до очната артерия и да спрат притока на кръв към очите.

Ако решите да се подложите на подобна интервенция, трябва да бъдете изключително внимателни и добре информирани за рисковете преди процедурата, съветват специалистите.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент