От Париж с любов

Закачлива визия в пастелни тонове
Снимка: Bourjois

Кристина Гочева

Трудно е да спечелиш доверието на дамите, когато козметичният пазар предлага такова изобилие. "Буржоа" (Bourjois) нямат този проблем, защото отдавна имат на своя страна армия доволни клиенти, които винаги се връщат, за да докоснат отново магичните кръгли кутийки на марката.

През 1863 г., когато Франция е втората водеща икономическа сила в света, а Париж - завладяваща ферия от светлини, музика и театър, под скандалния ритъм на кан-кана се появява първият руж-пудра - малката кръгла кутийка на "Буржоа", която превръща руменината на скулите от признак на артистичност в задължителен финиш на изискания макияж.

Професията артист посвещава Жозеф-Албер Понсен в мистерията на сценичния грим. За артистичната прослойка на Париж той забърквал помади, гримове и аромати в уюта на собствения си дом. Пет години по-късно поверява тайните и положените основи на процъфтяващия бизнес на помощника си Александър-Наполеон Буржоа.

В негови ръце компанията става световноизвестна, а магазинът на булевард "Сен-Мартен" привлича парижанките, почитащи култа към красотата. В края на XIX век в бестселър се превръща ружът Fard Pastel Joues, създаден лично от мосю Буржоа за легендарната Сара Бернар.

Кръглата кутийка слага началото на нова ера. Това е първият случай в индустрията на красотата, когато макияж минава през дерматологичен контрол и за пръв път се предлага в различни нюанси - от червено и керемидено до розово и оранжево. Годишно в света се продават около четири милиона от емблематичните ружове. Лесно ще изберете предпочитан нюанс, защото опаковката повтаря оттенъка вътре, както преди век.

Днес дългогодишният опит на "Буржоа" в областта на декоративната козметика предлага експертност в грима и модерни цветови решения, които не само отразяват тенденциите, но и създават нови.

За тази пролет и лято колекцията грим Sweet Paris интерпретира водещата роля в модата на нежните пастелни тонове - в гурме гама, побрала изкушението на сладкишите в сенки за очи, глосове за устни, свеж руж и лакове с трайност 10 дни.

Закачливата колекция е вдъхновена от френските сладки макарони и цветни плодови тарталети с пухкава нежна глазура.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти