Операция: подмладяване

Операция: подмладяване
Снимка: Thinkstock

Коензимът Q10 се среща във всички човешки клетки и всъщност представлява витаминоподобен хранителен елемент, който играе важна роля във функционирането на едно здраво тяло.

Коензимът Q10 е отговорен за генериране на около 95 процента от енергията, изисквана от човешкото тяло. Клетките произвеждат енергия предимно чрез изгаряне на мазнини и въглехидрати.

Q10 подкрепя именно производството на клетъчна енергия чрез поредица от химически реакции.

В този ред на мисли приемът на коензим Q10, който се счита за мощен антиоксидант, може да ни помогне да преодолеем недостига на енергия в клетките и цялото ни тяло и да усетим ефект на подмладяване.

Коензим Q10 действа благотворно на кожата като  неутрализира свободните радикали в нея, предпазва клетките от стареене и увреждане, подобрява и енергийния им баланс.

По този начин той стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване.

Затова и най-добрата и ефективна козметика за кожата на лицето е онази с високо съдържание на Q10 - той е мастноразтворим и лесно прониква в кожата, като действа благотворно.

Неутрализирайки свободните радикали в нея, коензим Q10 не само предпазва клетките от тежки увреждания, но подобрява и енергийния им баланс.

По този начин той стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване. Това води не само до видимо намаляване на бръчките, но предотвратява и появата на нови.

Постепенно белезите на възрастта започват да отстъпват от повърхността на възвръщащата жизнеността си кожа, която с всеки изминал ден изглежда все по-млада.

Най-важните ефекти на козметичните продукти, съдържащи коензим Q10, са, че възвръщат жизнеността на кожата и стимулират защитните й функции, предпазват кожата от преждевременно стареене, което се дължи както на действието на UV лъчите, така и на другите фактори на околната среда. Стабилизират естествените механизми на кожата, осъществяващи самообновяването й, Осезателно намаляват големината и броя на бръчките. Предотвратяват появата на нови бръчки и възвръщат нормалната здравина, еластичност и гладкост на кожата.

Снимка: Thinkstock

Освен чрез използването на подходяща за възрастта ни козметика с богато съдържание на Q10, коензимът можем да доставим на тялото и кожата и чрез правилната храна.

Познати са доста храни-източници на Q10 като например фъстъците, които съдържат около 7 мг от коензима в 100 грама ядки. Говеждото месо пък съдържа около 2,5 мг Q10 в 100 гр. Соевото масло съдържа 3,9 мг на супена лъжица.Пилешкото месо съдържа около 1,5 мг в 100 гр. Зехтинът съдържа 2.5-3.5 мг на всеки 4 супени лъжици. Сусамовото семе съдържа около 1 мг за 100 гр. Авокадото съдържа около 2 мг на един плод. Спанакът съдържа 1-3 мг на чаша. Гроздовото масло съдържа 1-2 мг на супена лъжица. Рапичното масло съдържа 1 мг на супена лъжица. Но все пак доставянето с храна не е толкова ефективно за кожата от директното му прилагане върху нея.

Снимка: Thinkstock

Редовното приложение на козметичните продукти с коензим Q10 е желателно да започне колкото се може по-рано, за да се предотврати преждевременното остаряване на кожата. Специалистите препоръчват всяка жена след 30-годишна възраст да ползва редовно козметика с високо съдържание на Q10, както и да консумира храни, богати на полезния за тялото и здравето коензим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти