Създадено за Lancôme

Новата дефиниция за съвършена кожа

c
Снимка: istockphoto

Замисляли ли сте се защо толкова държим на безупречната кожа? Защо влагаме толкова внимание, време и грижи в това да имаме гладка, блестяща, леко розовееща кожа? Защото такава кожа означава здраве, енергия и желание за живот.

И това е красотата в истинския ѝ смисъл.

За щастие, имаме широк кръг помощници - кремове и серуми за лице, подходящите храни и, разбира се, грима и в частност фон дьо тена.

Успеем ли да изберем идеалния за нас фон дьо тен като текстура, усещане и ефект, избрали сме ключа към красотата и самоувереността си. Но как да открием своя ключ, как да постигнем онова съвършенство на тена, който само гримьорите могат да постигнат?

Е, като питаме гримьор, разбира се. Представяме ти Milan Zoric, регионален гримьор на Lancôme

к
Снимка: Lancôme

Когато говорим за фон дьо тен, винаги стигаме до „идеалния нюанс”. Как да сме сигурни, че избираме най-добрия цвят за себе си?

Изборът на правилния нюанс фон дьо тен е от съществено значение за постигането на естествен и безупречен вид. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите най-добрия цвят за вашата кожа:

Определете своя подтон

Разбирането на вашия подтон е от решаващо значение за намирането на правилния нюанс на основата. Има три основни нюанса: топъл (жълт или златист), хладен (розов или син) и неутрален (микс от топло и хладно). Можете да определите своя подтон, като погледнете вените на китката си. Ако изглеждат по-зелени, вероятно имате топъл подтон, докато сините вени показват хладен подтон. Ако не можете да определите ясно доминиране на нито едно от двете, може да имате неутрален подтон.

Тествайте основата на естествена светлина

Изкуственото осветление в магазините може да промени външния вид на нюансите на основата. Когато е възможно, нанесете фон дьо тена върху линията на челюстта си или отстрани на лицето си и излезте навън, за да видите как изглежда на естествена светлина. Това ще ви даде по-точна представа как нюансът се слива с кожата ви.

Съобразете го с линията на челюстта си

Идеалният нюанс на фон дьо тена трябва безпроблемно да се слее с кожата ви, така че опитайте да съобразите цвета с линията на челюстта си, а не с ръката или китката си. Това ще осигури по-плавен преход между лицето и шията ви.

Вземете под внимание и чувствителността на кожата си. Някои марки предлагат хипоалергенни или некомедогенни опции, които е по-малко вероятно да причинят дразнене или обриви.

Потърсете професионална помощ. Това вероятно е най-лесният начин да откриете своя нюанс. Просто се консултирайте с гримьор.

С пръсти или с четка е по-добре да нанасяме фон дьо тена?

Някои хора дори предпочитат да използват комбинация от двата метода, като използват пръсти, за да нанесат и смесят фон дьо тена, а след това да използват четка, за да подобрят финала, така че да изглежда безупречно.

Някои жени смесват крема за лице с фон дьо тен, за да постигнат по-нежно покритие. Какво ще кажете за тази практика?

Смесването на крем за лице с фон дьо тен е обичайна практика, известна като „фон дьо тен коктейл“. Това включва комбиниране на малко количество хидратант или крем за лице с фон дьо тен, за да се постигне по-гладко нанасяне и евентуално персонализиране на покритието и финиша.

Ето някои плюсове на тази практика:

Хидратация и по-гладко нанасяне

Смесването на хидратант или крем за лице с фон дьо тен улеснява нанасянето. Това е особено полезно, ако имате суха кожа или предпочитате по-свеж и естествено изглеждащ завършек. Когато си направите хидратиращ фон дьо тен коктейл, той ще попие по-добре в кожата.

Персонализиране на покритието

Като смесите фон дьо тен с крем за лице, ще създадете по-леко покритие. Това е особено полезно за тези, които предпочитат по-лек или естествен вид.

Ако искате повече покритие, по-добре да нанесете първо крема си, а след това да надградите с фон дьо тена.

Помислете за съвместимостта на продуктите

Важно е да се уверите, че кремът за лице и фон дьо тенът са съвместими и работят добре заедно.

В идеалния случай изберете продукти с еднаква водна или маслена основа, за да избегнете потенциално отделяне на двата продукта.

Винаги тествайте на малка площ кожа, за да сте уверени в резултата.

Експериментирайте и коригирайте

c
Снимка: instagram

Смесването на фон дьо тен е лично предпочитание и резултатите могат да варират в зависимост от конкретните използвани продукти и индивидуалните типове кожа.

Препоръчително е да експериментирате с различни съотношения и комбинации, за да намерите правилния баланс, който отговаря на вашите нужди. Но нека не е точно преди да излезете, за да няма неприятни изненади.

Кои са най-актуалните тенденции в грима? Бляскави скули, скулптуриране, грим с ефект „без грим”? 

c
Снимка: istockphoto

За мен определено е „без грим” и „сияйна кожа”, но не забравяйте, че тенденциите в грима могат да варират в зависимост от личния стил, културните влияния и индивидуалните предпочитания.

Винаги е забавно да експериментирате с различни визии и да ги адаптирате към собствения си уникален стил. Препоръчвам да проучите текущите тенденции за красота в лайфстайл сайтовете, сред инфлуенсърите и при популярните марки грим, за да сте в крак с най-новите тенденции в непрекъснато развиващия се свят на грима.

Аз например мога да опиша новите тенденции през обновената формула на Teint Idole Ultra Wear, с която постигаме леко, но беузпречно покритие, което се слива с кожата. Не личи, че сте с „нещо” на лицето, но лицето ви е на практика идеално на вид, с лек здравословен блясък и усещане за мекота.

Сигурно не знаете, но обновеният Teint Idole Ultra Wear е патентован чак до 2033 г., подкрепен с 14 проучвания и 11 години разработки. Първите отзиви на моите клиенти са наистина впечатляващи и като начин, по който изглежда, и като усещане.

Разкажете ни повече за себе си. От колко време сте гримьор?

Аз съм гримьор вече пет години, зодия Лъв съм, обичам да тренирам, да излизам…ужас, нали не звуча елементарно? ;)

Кой е най-големият Ви успех?

Най-големият ми успех определено е да се преместя в Белград от малък град. Шегувам се. Или всъщност не. Всеки, който е направил такава стъпка, ще ме разбере. Това е първият най-голям успех на човек - да излезе от зоната си на комфорт. След това професионалните постижения идват логично след отдадената работа.

Какви са творческите Ви планове с Lancôme?

Моите творчески планове с Lancôme…Искам да си играя с грима и да създавам магия. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти