Никога не е късно да изпълниш мечтите си, дори на 82

Рекламният плакат на "Ланвин" с Джаки Мърдок
Снимка: Lanvin

Отдавна битува мнението, че в света на моделите се котират само много млади, слаби и красиви момичета.

Френската компанията "Ланвин" (Lanvin) и Джаки Мърдок доказват, че това изобщо не е така.

Джаки е 82 годишна мулатка и винаги си е мечтала да бъде модел. Цветът на кожата й обаче не й печели особено много ангажименти, когато тя е млада и постепенно мечтата й отмира.

Всичко се променя, когато Албер Елбаз – творчески директор на козметичния гигант "Ланвен" решава, че лицата на новата колекция на френската марка ще бъдат нетрадиционни и непознати.

Той се спира именно на Джаки и нейната красота и изтънченост. 82-годишната баба на 10 внучета става рекламно лице на новата модна колекция на марката (снимки може да видите тук и тук).

Определено може да се каже, че жената изглежда поразително добре за възрастта си, особено на фона на това, че няма пластични корекции, нито използва ботокс.

Джаки е искала да бъде следващата Жозефин Бекер или да стане топ модел, но в онези години дебатите за правата на цветнокожите в САЩ са в разгара си и тя споделя, че не е могла да получава достатъчно чести и добри ангажименти. Затова става кабаретна танцьорка. Тази работа обаче не попречва на Джаки да получи добро образование, като дори има магистърска степен от университета в Ню Йорк.

Относно успеха си, Мърдок казва:

"Много хора гледат към мен и си мислят, че сигурно имам бляскав живот, но аз съм се постарала много за него! Нищо не пада изневиделица в скута ти."
Относно модата, 82-годишната дама споделя, че винаги е имала ясно изразено отношение и любов към дрехите.

"Никога не може да ме видите с дънки, освен ако не са бели. Нося предимно рокли и се старая да съм различна, а ако нещо ми хареса, не ме интересува дали е скъпо или евтино"

В момента Джаки Мърдок пише книга със своите мемоари и не се мисли да приключи кариерата си като модел само с ангажимента към "Ланвен".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти