Няколко мита за маникюра

Няколко мита  за маникюра
Снимка: Thinkstock

Белите точици
"Липса на витамини", "Липса на калции", "Тежка болест". Ето тези реплики са най-често разпространявани, що се отнася до онези бели точици и ивици, които се появяват в началото на ноктите ни. Мит! "Това е всъщност състояние на нокътя", казва маникюристката Алисън Боуил. Тя обяснява, че този феномен се нарича "леуконихия" и е безопасен. Тези ивички и точици се появяват дори при лек удар и единтвеният начин да се премахне, е като се изчака нокътят да израсте.

Пожълтели нокти
Това е често срещан проблем, но е мит, че причините за това са отново болести. Всъщност причината за жълтеникавия цвят на ноктите е това, че има остатък от стар лак върху тях. Голяма част от лаковете съдържат йод, който се "впива" в нокътната плочка. Ако не сте сложили лак-основа, преди да нанесете основния цвят лак, то това е причината!  За да намалите жълтеникавия цвят, можете да втривате лимонов сок в ноктите или да ги полирате с паста за зъби.

Чупещи се нокти
Не е причината единствено в дехидратацията. Специалистът по маникюр - Алисън, казва, че недостатъчното хидратиране е фактор, но да не пропускаме факта, че честото миене не ръце също може да бъде причината. И все пак, не забравяйте, че стресът, нарушеното здраве или лекуването с тежки медикаменти, могат също да бъдат причина за това, че се чупят ноктите ви.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент