Небрежни летни букли с преса за изправяне

Edna от най-желаните летни прически за сезон 2016 г. са т.нар. плажни вълни – небрежни букли в косите, които едновременно изглеждат много естествено, но и абсолютно перфектно.

Истината е, че за да се сдобиете с подобни хем подредени, хем уж съвсем естествено спускащи се вълни, се влагат доста повече усилия, отколкото ако си направите прилежна прическа, но пък ефектът определено си заслужава търпението.

За целта ще ви трябва преса за изправяне на коса, гребен, ластик, продукт за защита на косата от високите градуси на пресата, лак за коса, по желание аксесоар за коса.

А ето и как става:

Включете пресата да се загрява, а през това време напръскайте цялата си коса с продукт, който предпазва косъма от високата температура и разрешете добре с гребен, така че да проникне по цялата ви грива.

След това разделете косата на 2 сектора с централен път. Хванете единия сектор с ластик и започнете да боравите с другия.

А ето и всички хитрости.

Първо, важно е да започнете с долните кичури от косата. Хващайте различни по големина кичури, за да не бъдат всички букли абсолютно еднакви – целта ни не е това, а уж небрежния вид. Когато омотавате кичур коса с пресата, не се стремете към перфектната букла.

Нужно е да преметнете кичура само няколко пъти и да оставите краищата на косата незахванати, за да не се накъдрят.

Изчакайте 10-15 секунди и задръжте вълната в косата си, докато не изстине. С това ще спомогнете вълната да се задържи в този си вид за по-дълго време.

Следващия кичур усучете в точно обратната посока. С това ще избегнете вероятността масурите да се сплетат един в друг впоследствие, а ще стоят обемно, хаотично и все пак страшно красиво и естествено. И отново задръжте кичура в косата си.

Така, редувайки посоката на усукване на различни по големина кичури стигаме до най-предния. Той трябва да бъде извит навън от лицето, за да не го захлупва.

Време е и за другата половина от косата.

След като цялата коса е на вълнички, бихте могли да придадете обем с леко топиране както в корените, така и по самата дължина на косата – за още повече тексура и небрежност. Напръскайте с малко лак и дооформете.

От тук нататък е въпрос на вкус дали ще оставите косата в този ѝ вид, дали ще я отмятате на една или друга страна, дали ще сплетете някоя готина плитчица в нея или ще захванете кичур с фибичка, така че да ни ви пречи излишно.

Още интересни статии, които да прочетеш: 

Последен шанс за вмъкване в летните дрехи

Съвети за боядисаната коса през лятото

Свежи и цветни идеи за перфектния летен маникюр!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти