Оставете настрана козметиката от магазина (поне за малко)

Пчелите се оказаха верни другари в грижата за нашия външен вид
Снимка: БГНЕС

Ако ви е писнало да се състезавате с най-актуалните тенденции и марки от козметичен характер, ви предлагаме няколко лесни, евтини и екологично чисти начини да се разкрасите през последния ден от празниците, за да сте още по-симпатични от понеделник нататък.

Яйчен белтък + праскова = вечно стегната кожа
За да наситите кожата си с минерали и витамини ви е нужен съд, в който да смесите едно яйце и зряла, но не много мека праскова. Използвайте блендер, за да превърнете тези два продукта в хомогенна смес. После по пътя на логиката нанасяте готовата паста върху лицето и оставате в това състояние около 30 минути, но без да миете чиниите или да забърсвате прах успоредно с маската на лицето.

Просто си полегнете и след половин час отмийте яйчено-прасковената текстура. А сега бързо към огледалото, за да видите очи в очи силата и красотата на природата върху вашата кожа.

Зелен чай + зелен чай = вечно млада жена
Учените казват, че зеленият чай е пълен с антиоксиданти и ние безпрeкoсловно им вярваме. Затова не се бавете, а кипнете две чаени лъжички от тази билка за около 10 минути. Оставете чая да изстине и след това, без обаче да го пиете, с помощта на памуче почистете кожата на лицето и шията.

Мента + малко вода = вечно чиста коса
Ако ви е писнало от мазни корени, е време да се обърнете към въпросното зелено растение за помощ. Вземете малко количество масло от мента (има го в аптеките), добавете няколко капки вода и с памуче нанесете върху всички онези лъщящи места от косата ви. Оставате 10 минути с ментовия аромат на главата и после директно под душа.

Готварска сол + прясно мляко = вечно стегнати пори
Кравето мляко ще спомогне за еластичността на вашата кожа, а готварската сол е надежден боец срещу замърсените пори. В тандем пък двата продукта ще са ни от още по-голяма полза. Прибавете три чаени лъжички сол към четвърт чаша високомаслено мляко. Разбъркайте ги добре и с помощта на пръстите нанесете сместа върху лицето.

Масажирайте областта в продължение на 3-4 минути с кръгообразни движения, изплаквате и се радвате на новата сияйна придобивка.

Мед + кафява захар = вечно ексфолирано лице
Медът и кафявата захар правят опасно добра комбинация за елиминирането на бактериите и свободните радикали, а на всичкото отгоре се грижат и за ексфолиацията на кожата. Отново ще се наложи да смесим двете изделия в средно голяма купа. Трябват ни само три чаени лъжички кафява захар и толкова количество медец. Разбъркваме, нанасяме върху лицевата част, оставяме за 15 минути и отмиваме с хладка вода. Voila!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти