Накъсани краища на косата

Правете това вкъщи само в краен случай
Снимка: Thinkstock

Ако имате суха или чуплива коса, има най-голяма вероятност да ги имате. Основните причини за появата им са рядкото подстригване, прекомерната употреба на сешоар и хаотичното сресване с некачествени четки за коса.

Накъсаните караища представляват местата в края на косъма, където е опадала кутикулата. Обикновено тези участъци са под един сантиметър, но могат да достигнат и до цели три. Такава част от косата е невъзможна за възстановяване и невъзможна за пренебрегване.

Единственият начин да се справим с накъсаните краища, е да ги подстрижем, защото те карат косата да изглежда нежизнена и неподдържана.

Каквато и ножица да имате вкъщи, тя със сигурност не може да се сравнява с професионалните инструменти. Ако нямате време и възможност да отидете на фризьор, има как да спасите временно положението, но това в никакъв случай не е за препоръчване. Не използвайте филираща ножица, а стандартна.

Почти всички дами започват разговора с фризьора така: "Искам да запазя дължината...". Е, когато дойде часът за фризьор, прескочете това изречение и помолете да бъде подстригана нежизнената част на косата.

Има начини за предотвратяване на накъсванията.

В последните години на пазара навлязоха ножици, които "стопяват" краищата на косата. Почти всички сешоари, маши и преси за коси са с йонизиращо покритие. Някои уреди излъчват отрицателни йони от вградените им нефритени кристали и така запазват косата от прегаряне.

Използвайте ампули, маски и серуми. Старайте се те да бъдат закупени от аптека или най-добре – от вашия личен фризьор. Той познава косата ви и умее да избере най-подходящия продукт за нея.

Ограничете тертирането с бои, маши, сешоари. Пазете косата от силно слънце. Някои от професионалните линии вече предлагат шампоани и маски със защитен фактор. Изберете гребен или четка за коса, които са с редки зъби, ако косата ви се заплита.

Веднъж за винаги приемете, че е по-красиво да имате здрава и по-къса, отколкото изтощена по-дълга коса.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент