Най-нежното място на лицето изисква грижи

Най-нежното място на лицето изисква грижи
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Знаете ли, че кожата около очите е най-деликатното място от лицето?

А знаете ли, че именно там се появяват първите бръчици – както мимически, така и възрастови. Това, че сте под 30 години не ви предпазва от тях, а това че сте над 30 не трябва да ви плаши или отчайва.

Красотата и младостта са буквално в ръцете ни и от нас зависи дали ще ги запазим съхраним във времето или ще ги оставим да се изплъзнат.

За да запазите нежната кожа на околоочния контур от преждевременно състаряване, е необходимо да спазвате няколко съвета.

Като начало внимавайте с тази зона, не търкайте силно очите си, особено когато сваляте грима. Използвайте памучно тампонче и подходящ дегримьор, за да свалите сенки, молив или спирала от очите си. Те търкайте и не дърпайте излишно кожата.

От друга страна задължително отмивайте грима си веднага щом с е приберете у дома. Никога не си лягайте с грим, така само ще съсипете кожата на лицето.

Когато се гримирате, внимавайте с нанасянето на молив и очна линия. Не дърпайте клепача в опити да бъдете по-прецизни. По-добре използвайте мек молив или очна линия с хубава четка и помнете – само практиката води до съвършенство.

Най-важното от всичко обаче е да доставяте на кожата нужните ѝ витамини минерали, хидратация и качествена грижа. Цигарите, алкохола и недоспиването ще се отразят първо на околоочния контур – поява на торбички, ситни бръчици, които стават все по-дълбоки и упорити, тъмни кръгове...

Затова хапвайте повече плодове и зеленчуци, пийте много вода и не на последно място – нанасяйте подходящ подхранващ продукт върху кожата.

На пазара има разнообразие от кремове и серуми за деликатната зона около очите. Не си спестявайте тези продукти, тъй като именно те ще ви предпазят от появата на първите белези на оставянето.

Дори всичко във визията ви да е перфектно, ако очите ви изглеждат уморени, а кожата около тях е набръчкана и потъмняла, ще имате изморен и състарен вид.

Грижете се добре за цялото си лице и не подценявайте околоочния контур, защото именно там се крие ключът към младостта.

Вижте полезни съвети за грим, козметика и гримиране ТУК!

Прочетете още:

Как да подострим автоматичен молив за очи

Как да пазаруваме сенки за очи

Експресни решения при подпухване на очите

Грешки в грима, които не знаете, че правите

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти