Най-необичайните парфюми, които някога са съществували

Как може да опишем неизразимата енигма на уханието в думи?  Въпреки че е трудно на прост език да се обясни този факт, всички ние обичаме мириса на определени парфюми - смесица от ароматни етерични масла или ароматни съединения, фиксатори и разтворители - използвани за да придадат на тялото, приятна миризма.

Терминът „парфюм“ идва от думите „per“ и „fumare“ и в буквален превод от латински език означава „чрез дим“. Смисълът е взет от някогашния процес по окадяване с ароматно вещество, както в религиозните ритуали, така и в ежедневието на древните. Днес парфюмът е много повече от обикновен аромат. Той показва индивидуалността ни, издава характера и начина ни на мислете и подчертава отношението ни към заобикалящия свят.

Любимият парфюм е нещо, което обикновенно свързваме с позитивни преживявания и ни прави щастливи. Но пък странните парфюмите в тази класация, са нещо, което може да ви шокира, отврати или вероятно, в много редки случаи, да ви привлече неудържимо. Преценете сами...

Аромат на вагина

„Vulva Original“ в действителност не се определя като парфюм, а по-скоро като аромат с мирис на вагина. Целта на аромата е да „стимулира този, който го носи, а не някой друг“. Повечето парфюми действат като „ароматни сигнали“ и се използват за подобряване на вашето уникално ухание, предавайки ви по-привлекателен и социално приемлив вид. Но „Vulva Original“ няма нищо общо с тези парфюми! Той е създаден за ваше собствено удоволствие. Вдишайте го и се наслаждавайте на аромата на красива жена, навсякъде и по всяко време.

Аромат на погребален дом

Demeter Fragrance Library не спира да ни изненадва със своите странни и чудати аромати. Но несъмнено едно от най-екстравагантните им хрумвания е създаването на „Funeral Home“. Той е смесица от класически бели цветя: лилии, карамфили, гладиоли, хризантеми, с нотка на махагон и ориенталски килим, пресъздаващ атмосферата на последното погребение, на което сте присъствали.

Secretions Magnifique – пот, сперма и кръв

Всеки в някой момент от живота си се е чувствал дискомфортно, когато е бил „не достатъчно чист“… Е, по същия начин бихте се чувствали носейки този парфюм. За всеобщо щастие разпространението му е ограничено, достъпен е само на американския пазар. Ароматът му не може да бъде описан деликатно. Може би едно от най-точните определения е смесица от пот, сперма и кръв.

Аромат на хамбургер

През 2008 г. веригата за бързо хранене „Burger King“, реши да изненада своите клиенти с представянето на „Flame“ – одеколон с аромат на месо. Неговата цел обаче е да съблазнява, а лекият привкус на печено месо напомня за уникалната атмосфера на ресторантите за бързо хранене. А дали „Flame“ не е перфектен за първа среща? Цената му е повече от прилична – едва $4. Парфюмът може да бъде закупен от техния уебсайт. Не се препоръчва на вегетарианци.

Аромат на сирене Стилтон

През 2006 г. производителите на сирене Стилтон (Stilton) представиха собствен парфюм – „Eau de Stilton“, който носи „земния и плодов аромат“ на пикантното синьо сирене „в един висш парфюм“. Парфюмът, дело на компания разположена в Манчестър, се отличава със „симфония от природени основни нотки, включително равнец, ангелика, градински чай и валериан“.

Аромат на омар

Друг налудничав аромат от Demeter Fragrance Library е този на oмар. Това вероятно е „най-трудният са смилане“ аромат и ако трябва да сме напълно честни той представлява комбинация от нотки на море, сладко месо, и разстопено масло. Хм… Дали има ентусиасти сред вас, които биха го носили?

Аромат, създаден от вашето ДНК

Какъв е вашият аромат? „My DNA Fragrance“ е уникална компания, която създава съблазнителни „течни съкровища“, които галят тайните желания на ума от дълбините на вашето ДНК. Вече никой няма да мирише като вас, понеже вашият парфюм ще е точно толкова уникален, колкото и вашето ДНК. Наскоро компанията започна производството на линия от парфюми базирани на ДНК-то на известни личности като Мерилин Монро и Барак Обама.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти