Най-честите грешки при почистването на кожата

Кожата ми засия
Снимка: Thinkstock

Може и да не вярвате, но толкова елементарна процедура като почистването на кожата редовно крие подводни камъни, в които редица жени се "спъват" и добре изглеждащото и поддържано лице става все по-голяма химера.

Ето и едни от най-честите грешки в тази насока.

Престарах се
Почистването и миенето на лицето през всеки пет минути няма да доведе до нищо хубаво. Така само премахвате естествените мазнини от повърхностния слой на кожата, от което тя започва да секретира още повече от тях, за да компенсира недостига им. За да се лишим от подобен сценарий, нека се придържаме към схемата измиване сутрин след ставане от сън и вечер преди лягане, за да не си причиним гореспоменатите вреди.

* Съвет: Ако сте с по-суха кожа, може бързо и ефикасно да я хидратирате като нежно преминете през кожата с влажна хавлиена кърпа.

Как хубаво ухаеш
Нерядко тестваме козметичните продукти само с носа си, вместо с очите, които да прочетат какво пише на техния етикет. Не се подвеждайте, че добрият мирис означава качество.

Точно тези благоуханни артикули са пълни със синтетични ароматизатори, които допълнително дразнят кожата
.

Препоръчително е да подбирате козметика, която е с неутрален аромат, особено за притежателите на чувствителна кожа.

Трай бабо за хубост
На повечето кожни продукти им трябва определено време, за да подействат. Съветваме ви нито, да го предозирате, нито да "режете" от него, ако желаете да постигнете оптимален резултат и съставките да могат пълноценно да се абсорбират от клетките на кожата.

Нямах представа
Всъщност е съвсем логично да почистим лицето си след косата, защото съставките на редица шампоани и балсами понякога са агресивни към кожата.

Така че, оставяйки измиването на кожата със съответния подходящ продукт за финал, ще сте сигурни, че лицето ви е качествено хигиенизирано, без да са останали следи от други нежелани козметични продукти върху него.

Оптимален вариант
Прекалено горещата вода ще изсуши кожата, а студената ще свие порите.

Затова хладката вода е най-точният вариант за надеждно измиване на вашето лице.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти