Мъжете могат да ходят космати, а жените - не! Така ли?

Снимка на момиче с космати подмишници превзе интернет пространството, след като бе публикувана онлайн.

Тя е на Лаура Ди - белгийска студентка по философия, която позира пред фотограф, решил да запечата в кадри естествената хубост на жените.

Само за няколко часа фотографията има вече над 14 000 харесвания, хиляди споделяния и коментари, част от които крайно негативни.

Във "Фейсбук" някои потребители наричат Лаура "прасе" и я обвиняват, че няма хигиена.

Лаура обаче отвърна на атаките с думите:

"Понякога нещата могат да отидат твърде далеч. Аз съм момиче, което само решава какво да прави с тялото си. И последствията от това са публично унижение, тормоз, обиди и заплахи. Винаги съм вярвала, че в страната ми не се нуждаем от феминистки движения, защото жените имат достатъчно равни права. Явно обаче това не е вярно. Ето защо спрях да бръсна краката, подмишниците и бикини зоната си още преди 2 месеца.

В Белгия - страна, която нарича себе си свободна и развиваща се, когато жената реши да спре да се епилира, тя бива "наказвана", докато не започне обратно да се придържа към общоприетите норми и стандарти. Искам да кажа само "Благодаря" на всички онези стотици хора, които ме подкрепиха с коментари и лични съобщения. Момичета и момчета, вие сте моите герои".

Всъщност темата с окосмяването, особено при жените, е била тема на мисъл и "проблем за решаване" от хилядолетия.

Още преди 4000 години египтянките са премахвали косъмчетата по телата си с помощта на пинцети, изработени от най-различни материали - от мидени черупки до камък.

Освен това те са залагали и на различни смеси, които са използвали за кола маска.

По-късно при римлянките гладките подмишници са били символ на класа.

В Средновековието пък жените са се фокусирали върху епилацията на веждите и окосмяването в основата на челото, защото голямото чело е било модерно.

През XVIII и XIX в. естественото се е смятало за красиво, а през XX в. подмишниците отново е трябвало да бъдат гладки и неокосмени.

Сега, в началото на XXI в., дали пък модата отново няма да ни доведе до извода, че няма нищо по-естествено и красиво от натуралното окосмяване?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти