Морска сол за красива коса

Морска сол за красива коса
Снимка: Thinkstock

Морската сол може да се използва не само в кухнята и за накисване на премръзнали крака.

Тя помага и на сухата, чуплива и накъсана коса, съобщиха БГНЕС.

Морската сол може да избави жените от проблемите на непокорната коса. Тя е доста елементарен и ефективен начин за възстановяването на косата след зимата.

Експерти в областта на красотата и здравето обясниха, че морската сол е изключително полезна за косата. Косата става по-плътна и по-здрава.

Добавянето на морската сол към шампоана гарантира чудотворен ефект.

Детоксикацията едновременно премахва мъртвите клетки на скалпа и ефективно изчиства козметичните продукти като пяна, гел или вакса.

Начинът на прилагане е много лесен - втрийте морската сол в кожата на главата и след това изплакнете обилно.

Няма нужда да измивате повторно с шампоан. 

Още за това как даровете на морето могат да бъдат ваши добри съюзници в поддържането на красив и здрав външен вид, може да прочетете ТУК.

А ако решите, може да си направите морска баня у дома. Тя помага на тялото да се отпусне след силно изтощение, помага при безсъние, метаболитни нарушения, радикулит, болки в ставите и не на последно място увеличава жизнеността.


Необходими са ви 1-2 кг морска сол. Поставете солта в торбички от марля, които можете да си направите сами. Важно е солта да не се поставя директно във водата. Тези торбички поставете във ваната и се натопете в нея в продължение на 10-15 минути. Температурата на водата е добре да е около 36-37 градуса.

Най-добре за тялото ви е да правите тази процедура вечер преди лягане, не по-рано от 1 часа след вечеря. За пълен ефект, повтаряйте процедурата пет вечери.

Ако имате нужда от допълнителни сили сутрин, можете да направите същата процедура, като потопите тялото си за 7-8 мин във вана с морска сол, но сутрин температурата на ваната е добре да е  33-34 градуса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти