Малки тайни за запазване на лятната ни визия

Колкото и оптимистично да сме настроени и се надяваме на още няколко слънчеви седмици... лятото се изнизва, а есента бавно нахлува в ежедневието ни.

А колко би било страхотно да можем да запазим свежата си, лятна визия и слънчев загар за максимално дълго време, нали? В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty дава няколко страхотни идеи как да поддържаме тена, как да регенерираме кожата и косата си и още много полезни съвети.

За да запазим тена си по-дълго:
Едно от основните правила за задържане на тена по-дълго време е да не прекаляваме с пилинга и да ограничим честотата на ексфолирането до един път седмично. В същото време, трябва да внимаваме и как търкаме кожата си – това трябва да става с нежни кръгови движения. Най-добре е да заложим на DIY скраб за тяло, защото е с натурални съставки, които едновременно ще спомогнат да премахването на слоя мъртви клетки, но и ще обогатят кожата с естествени масла. (идеи за домашно правени ексфолианти за тяло можете да видите тук

За да обогатим кожата си:

Наред с кожата по тялото ни, тази на лицето ни също е пострадала от силните слънчеви лъчи. И колкото и да се радваме на тена си, няма как да не признаем, че точно сега кожата на лицето ни сякаш е толкова суха и опъната, че на моменти това причинява осезаем дискомфорт. Ето защо едно от най-важните неща е да я подхранваме ежедневно.

Една чудесна маска за подхранване на сухата кожа съдържа:

- ½ обелена и добре узряла праскова

- няколко капки витамин А

Смачкайте прасковата, разбъркайте с 4-5 капки витамин А и нанесете за 15 минути по цялото лице. След това отмийте с хладка вода.

За да възстановим косата си:

Ако не сте използвали специално слънцезащитни продукти за коса през лятото и не сте внимавали колко често топите косата си във водата, направете следните неща:

1. Задължително отидете на фризьор да отнеме цъфналите връхчета и изтощената коса.

2. Използвайте последните топли дни и след като измиете косата си, не използвайте сешоар за изсушаването ѝ. Дайте ѝ необходимото време да поеме цялата необходима ѝ вода за възстановяването. Освен това ограничете и използването на преса, маша и всякаква термична обработка

3. Наред с качествената козметика, не пропускайте да си правите и възстановяващи маски за коса, като сред най-добрите са именно домашните изпитани рецепти с натурални продукти.

Смесете:

- 1 жълтък
- 1 с.л. бадемово олио
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. мед

Сместа се разбива хубаво, маже се скалпът, а след това косата се разресва по дължина до самия ѝ връх няколко пъти. Маската се оставя за 20 минути се измива обилно с не много гореща вода и щадящ шампоан. След няколко процедури веднъж седмично косата е много по-мека, бляскава и подхранена.

Как да подхраним кожата на ръцете и стъпалата си и още много полезни съвети – вижте във видеото!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти