Линда Еванджелиста се завръща

"Модният хамелеон" в действие
Снимка: Chanel

Кристина Гочева

Този сезон на мода е дежаву. Големите марки рециклират известни супер модели от 90-те години. Guess се спря на Клаудия Шифър, Mango - на Кейт Мос,  Roberto Cavalli - на Наоми Кембъл.

46-годишният канадски модел Линда Еванджелиста стана лице на рекламната кампания за новата колекция слънчеви и диоптрични очила на "Шанел" (Chanel). Точно както през 90-те, когато Линда също рекламираше очилата на марката.

Темата на колекцията за пролетта и лятото се върти около моторните спортове, а черно-белият финиш флаг върху дрехите на Линда преминава като сюжетна линия пред обектива на Карл Лагерфелд.

Фотосесията е впечатляваща, вероятно колкото и хонорара на Еванджелиста, известна с крилатата фраза: "За по-малко от десет хиляди долара не ставам от леглото."

Сега Линда може да си позволи да работи с такъв гений като Карл Лагерфелд дори безплатно, от любов към изкуството. "Модният хамелеон" осъди бившия си приятел Франсоа-Анри Пино (съпруг на Салма Хайек и собственик на концерна PPR, към който принадлежи Gucci Group) за сумата 46 хиляди долара - скромна месечна издръжка за отглеждането на 5-годишния им син Августин.

Четирите основни линии от колекцията очила са с четири различни сюжета и предричат лято, богато на цветове. Черно и бяло в комбинация с дръзки нюанси на жълто, синьо, зелено, оранжево и червено. "Извънгабаритните" модели слънчеви очила с меланхолична усмивка намигат към шейсетте години - в перфектен синтез между мода и високи технологии, решени в стиловите вълни на попарта и графичния контраст от два цвята (черно и бяло, черно и бежово).

Вижте повече от колекцията на "Шанел" тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти