Лятно слънцестоене

Cлънцезащитните продукти са спасители на плажа, но за кожата ви
Снимка: Eucerin

Кристина Гочева

Нямам съмнение, че сте убедени в необходимостта от слънчева защита, затова ще ви лиша от досадния преговор как да избягвате слънцето между 12 и 16 часа, защо не е добре да използвате козметика от миналогодишния сезон и колко точно ще състари кожата ви продължителното излагане под ярките лъчи.

Много повече ми се иска да фокусираме вниманието си върху храни, които ще стимулират допълнително естествеността на желания бронзов загар и ще спестят вредните часове прекарани на плажа, с които търсим максимални резултати за кратко време.

Оранжевите плодове (кайсии) и зеленчуци (моркови) например, са естествени активатори на синтеза на меланин, заради богатото съдържание на бета-каротин.

Тирозинът е аминокиселина, която влиза в състава на меланина, а в яйцата, млякото и млечните продукти ще намерите изобилие от него.

Наличието на витамин А в актуалната за сезона салата от домати също увеличава възможността да се сдобиете със здравословен тен.

От модата на бронзовия загар през 20-те и превръщането му в еталон за красота от Коко Шанел, до манията по шоколадовите тела в началото на 70-те и осъзнаването на нуждата от целогодишна слънцезащитна грижа през 90-те, козметичният пазар не спира да търси нови формули. Ето и смяната от нови спасители на плажа за сезон 2013.

За най-малките

Специална технология за нанасяне върху мокра кожа от доказаните лидери с над 40 години стаж в слънчевата защита – Lancaster, привлича вниманието с нова линия Sun For Kids. Революционната текстура може да се нанася директно върху мокра кожа и без да оставя следи „отстранява“ водата от повърхността, давайки възможност на формулата да подейства. Невидимият спрей за тяло SPF 50 ще облекчи живота на родителите това лято в надпреварата за ефективна защита.

Млякото с витамин E и SPF 25 от Chicco съдържа екстракт от водорасли за естествена защита от инфрачервени лъчи, минимално количество консерванти и е без алкохол.

Широкоспектърна защита от Erbaviva е с най-високия за натуралната козметика фактор - SPF 30. Създаден е за бебета и хлапета, подходящ e и за родители.

Съдържа цинк и растителни масла, които предпазват от слънцето, гарантират естествен тен и носят приятен аромат на лавандула и лайка.

Sun Wrinkle Control Cream UVA/UVB 30 на Clarins гарантира безопасен тен като комбинира слънцезащитни филтри с растителен комплекс - екстракти от сена, чинар, маслина, баобаб и грах, предпазват кожата от вредния ефект на слънцето и свободните радикали и защитават генетичните особености на клетките.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти