За какво друго служи водката освен за пиене

Къде ми е водката
Снимка: netinfo

Колко ли пъти сме имали доста приятни и съответно не толкова пресни спомени, в които основно участие е вземал този бистър и така бързо опияняващ алкохолен вид напитка. Освен да ни разтовари и развесели (а да не пропускаме и цепещото главоболие, когато попрекалим с дозата) водката има и не малко полезни функции, които влизат в графата на козметичните интервенции. А ето и кои са те.

* За да стегнете порите и да почистите кожата си, използвайте памуче, напоено с водка, което бързо и ефикасно ще освежи лицето и шията ви. Повтаряйте процедурата сутрин и вечер.

* Добавете една капачка водка във флакона с шампоан, защото така ще подсилите неговите почистващи функции, които са важни за доброто състояние на косата и скалпа. Според някои писания този безцветен алкохол стимулира и по-бързия растеж на косъма.

* Устната хигиена и свежият дъх могат да бъдат поддържани с една много лесна отвара. Смесете четвърт чаена чаша канела и две чаши (от същия калибър) водка. Тази смес запечатайте за седмица в шише, чиито отвор е добре затворен и изолиран от въздуха. След седем дни минете отварата през цедка и я смесете с равно количество топла вода. Жабурете се редовно и всички проблеми с дъха ви ще са под контрола на свежия аромат.

* Ако се оплаквате от пърхот, си пригответе маска, включваща три чаени лъжички масло от розмарин и малка чаша с водка. Нека помадата да престои една нощ в затворен съд, след което с помощта на фрикции я нанесете върху скалпа и корените на косата, а след 10 минути изплакнете.

* Водката може да се справи и с миризмата на вашите крака. Чисто и просто разтрийте ходилата си с нея или добавете една чаша (200 мл) във ваничката ви за крака.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти