Кожата вдъхновява!

Кожата вдъхновява!
Снимка: BIODERMA

Кожата вдъхнови Bioderma да намери решение как да възстанови хидратацията на кожата в дълбочина.

При смяната на сезоните защитната функция на кожата се нарушава и са налице смущения в нейните биологичните функции. Но отговорен за това не е единствено климатът. Неблагоприятните фактори на средата и стресът също не липсват.  

Кожата не успява да се пребори с тези атаки, което води до дехидратация.

Липсата на влага предизвиква разрушаване на епидермиса, води до образуване на фини бръчици, тенът посивява и повяхва. Кожата остарява преждевременно и видимо. Решението е очевидно: кожата се нуждае от интензивна хидратация.

Хидратацията е в основата на всеки ритуал за грижа за кожата и е важна процедура, практикувана ежедневно от жените. Но не всички сме равни пред тази основна биологична необходимост.

При различните хора основната нужда от хидратация се променя през всеки сезон, във всеки един момент от живота.

BIODERMA създава ново поколение хидратация за всеки тип кожа в обновената гама Hydrabio. Вече познавате гел-крема Hydrabio Gel-Crème за нормална до комбинирана кожа.

Представяме ви новият продукт  Hydrabio Crème за суха до много суха кожа.

ПАТЕНТОВАН БИОЛОГИЧЕН КОМПЛЕКС AQUAGENIUMTM, ХИДРАТАЦИЯ ОТ ИЗВОРА

Кожата притежава естествени механизми за хидратация.

В повърхностния слой кожата образува „цимент“, който обединява клетките от роговата обвивка, за да ограничи неусетната загуба на влага.

В епидермиса кожата съдържа комплекс от силно хигроскопични молекули ЕОФ (Естествен овлажняващ фактор), които действат като гъба, която задържа вода и непрекъснато овлажнява клетките. Тя се състои от аквапорини, които осигуряват движението и разпространението на вода от дермата.

Вдъхновявайки се именно от тези биологични механизми, BIODERMA създава патентoваната съставка AquageniumTM, комбинация от активни съставки, които подтикват прекомерно стресираната кожа, функционираща на забавени обороти, да възвърне естествената си способност да се хидратира:

> Витамин PP втвърдява междуклетъчния цимент, който свързва корнеоцитите. По този начин кожата става изключително устойчива, почти непропусклива.

> Екстрактът от семена на ябълка стимулира дейността на аквапорините. Кожата се хидратира по-добре и по-дълготрайно.

> Към тази комбинация от активни съставки се добавя витамин E, който осигурява защита от оксидативния стрес, причиняващ преждевременно стареене на кожата.

Hydrabio Crème

КРЕМ ЗА СУХА ДО МНОГО СУХА КОЖА

Hydrabio Crème за първи път обединява патентования комплекс AquageniumTM  , стимулиращ физиологичната хидратация, с подхранващи агенти и богата текстура от съставки с успокоително действие. Уникалната физиологична емулсия, сходна със структурата на кожата, подсилва кожната бариера и спомага за по-дълбокото проникване на активните съставки.

С изключителната си плътност тази емулсия масло във вода е в помощ на кожата, която страда едновременно от дехидратация и сухота. Салициловата киселина изглажда несъвършенствата и прави кожата отново сияйна.

Още с първото докосване тази нежна грижа обгръща и се слива с кожата. Няма и следа от мазен слой, единствено еластична, копринено мека кожа. Меката и обгръщаща текстура кара кожата да възвръща своя комфорт и блясък ден след ден.

Бурканче 40 ml

Препоръчителна цена: 34.90 лв.

* * *

НАНАСЯНЕ СТЪПКА ПО СТЪПКА

От Грегорис Пирпилис, Гримьор и посланик на BIODERMA

1/ Вземете от крема с помощта на шпатулата и нанесете количество колкото грахово зърно върху челото и върху всяка буза.

2/ Масажирайте кожата с възглавничките на пръстите от центъра на лицето към челюстите и слепоочията, след това от основата на носа към челото.

3/ Завършете с леки пощипвания с палеца и показалеца, следвайки овала на лицето. Кожата ще засияе както никога досега.

П.С. : Нанесете щедър слой от крема вечерта. Не масажирайте, а оставете крема да попие в кожата.

* * *

ФОКУС ВЪРХУ ЗИМАТА

от  д-р Мишел Сайаг, Лекар алерголог

и медицински директор в BIODERMA

> Почистване

Ако кожата ви е чувствителна към смяната на сезоните, изберете продукт за почистване на лицето с по-богата текстура и мицеларна вода, обогатена с хидратиращи съставки. Като допълваща грижа помислете за хидратираща маска, която незабавно овлажнява роговия слой и възстановява защитната бариера на кожата. Прилагани веднъж седмично, дори два пъти в разгара на студения сезон, хидратиращите маски допринасят за комфорта на кожата и действат като допълнение към грижата за хидратиране в дълбочина на кожата.

> Грижа

Вслушвайте се във вашата кожа! След два или три дни на дискомфорт или дори на болезнено опъване на кожата настъпва моментът, в който трябва да я обгърнете с нежни грижи. Докато някои жени имат нужда от богат крем още в първите дни на застудяване, за други по-подходяща е интензивно хидратираща, но по-лека емулсия, която да използват през цялата година. Ако не усещате кожата си, значи тя има всичко, от което се нуждае.

> Добър навик

Не позволявайте парното да изсуши кожата ви. Тъй като сухият въздух абсорбира влагата от заобикалящата среда, включително и тази от епидермиса, овлажнявайте въздуха в стаята пр

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти