Колагенът е причината за сезонния косопад

Колагенът е причината за сезонния косопад
Снимка: Thinkstock

Летният сезон вече отмина и е време да се върнем към динамичното ежедневие.

Всяка част от нашия организъм се адаптира към променящите се условия в околната среда през различните сезони.

Нашата коса също реагира на есенно-зимния сезон и това често ни създава дискомфорт.  

В началото на есента е редно да намерим време да се погрижим за косата си, която през летния сезон е била подложена на повече влага, солена вода и топъл морски вятър.

Тези условия водят до загубата на някои важни качества като еластичност, блясък и здравина.

Според Наско Папазов от студио „N-Stage“, за да я възстановим е необходимо първо да посетим специалист за професионална диагностика и профилактика, който да препоръча подходящите ампули, терапии и адекватна домашна грижа с продукти вкъщи.

„Един от най-често срещаните проблеми през есента е сезонния косопад. Той е нормално явление, но е задължително да се вземат мерки. Сезонният косопад е основна причина с течение на времето капиталът на косата да намалява. Именно за това е необходима експертна грижа всеки път, когато имаме такъв проблем“, споделя Наско Папазов от студио “N-Stage”.

Всяка смяна на сезоните оказва силно влияние на целия човешки организъм.

Под влиянието на стресови фактори, колагенът се втвърдява и възпрепятства отделянето на косъмчета, хормоналните промени също оказват голямо влияние, например при бременност.

В следствие на тези фактори колагенът може да омекне прекомерно и това да доведе до отделянето на прекалено много коса, която не е преминала през пълния си жизнен цикъл.

Именно за това е препоръчително винаги при наличието на косопад да се консултираме със специалист, за да получим оптимално точни съвети и продукти грижата, от която се нужда косата ни в този момент.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти