Дизайнерът Карл Лагерфелд не се смята за достоен наследник на Коко Шанел

Карл Лагерфелд и чешката манекенка Каролина Куркова по време на тазгодишния филмов фестивал в Кан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според 68-годишния прочут дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд, ако днес Коко Шанел бе жива, тя щеше да "мрази" всичките му колекции, пишат американските медии.
Във въпросното интервю дадено за CNN ексцентричният моден гуру, който е творчески директор на модна къща Chanel от 1983 г., смята, че се справя добре с работата си, тъй като има пълната свобода да твори каквото пожелае. Въпреки това Карл мисли, че ако днес бе жива, основателката на едноименната марка нямаше да одобрява дрехите му. На въпрос как успява да се изпълни всичките си ангажименти Лагерфелд отговаря:

"Хъсът е в моята кръв. Когато ми предложиха работа в Chanel, марката не бе това, което е днес. Създадох нещо от нищо, защото имах абсолютната власт да правя каквото си поискам. Коко обаче щеше да мрази това ми своеволие.''

През годините моделиерът е творил за различни лейбъли от модния сектор като Chloe, Fendi, Max Mara и Valentino, а през 2001 г. само за период от 13 месеца той успя да свали 40 кг от теглото си. В биографията му освен всичко останало влизат още дизайн на бутилка за Coca Cola и такъв за луксозна перална машина. Лагерфелд представи и най-новия си дамски парфюм носещ името Karleidoscope преди броени дни в Париж.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти