Кой се страхува от червеното червило?

червено червило
Снимка: Thinkstock

С удоволствие носиш синя спирала, златист хайлайтър и черна очна линия, но не смееш да доближиш червено червило? Не че не искаш да го носиш, просто си имаш причина – може би не си намерила точния нюанс или формула, или пък изборът ти се струва твърде дързък.

В такъв случай гримьорът на Givenchy – Никола Дежен, има какво да ти каже за червеното червило. „Може би на теб ти се струва прекалено“, казва той, но този цвят върху устните може да послужи за разсейване на погледите от нещо, което не харесваш във външния си вид, или начин да привлечеш внимание. „Например, ако не се чувстваш добре или искаш някой да гледа нещо конкретно, отколкото теб самата“, обяснява Дежан.

Неговият съвет №1 е да избереш червило с формула, която не тежи на устните, защото колкото повече усещаш червилото, толкова повече умът ти възприема, че носиш нещо непривично, което е извън зоната ти на комфорт. Никола Дежан съветва да пропуснеш опита да свикнеш с червилото у дома, а излез навън с текстура, която не усещаш по устните. Така с времето ще забравиш изобщо, че носиш нещо.

„Ще бъдеш изненадана как околните, които ще гледат в устните ти, ще кажат „Колко красива и сияйна си днес!“, допълва Дежан, според когото яркото червило ти вдъхва увереност и позитивизъм към света, дори да си несигурна в избора си.

„Спечелвайки веднъж това внимание, винаги ще носиш червено. Когато се чувстваш зле, носи ярък цвят. Червеното за мен е кръв, страст, любов и начин да упражниш красотата си. То е невероятно женствено и кара другите да ти отправят комплименти – понякога имаме нужда от това“, казва френския гримьор и няма как да не се съгласим с него!

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти