Когато посягате към сенките и очната линия

Експериментирате ли с очната линия?
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Силният черен грим около очите и най-вече очната линия са предизвикателство за много жени, но определено има случаи, в които подобен грим е за предпочитане.

Както се досещате и сами, става въпрос за вечерни излизания и официални събития.

Има някои неща обаче, които е добре да вземете под внимание. Като начало никога не слагайте повече черен грим на долния клепач, отколкото на горния. Просто не изглежда стилно и красиво.

Също така не е никак препоръчително да зачерняте целия клепач или да вдигате тъмните сенки чак до веждите. Ако го направите, очите ви ще заприличат на черни дупки и естетиката ще се изгуби. Направете стилен опушен грим или сложете красиво издължена дебела очна линия, но не прекалявайте.

Когато искате да поставите акцента върху очите си, е добре да се съобразите с останалия си грим. Ружът и червилото трябва да са в съвсем натурални тонове, иначе рискувате да направите лицето си прекалено шарено. Неписаното правило е – ярки устни – по-слаб околоочен грим и обратното.

Дамите, които имат светли очи, трябва да внимават колко точно черни сенки и очна линия използват, тъй като при тях контрастът е много по-сериозен. Притежателките на черни очи от своя страна могат да се ограничат само с малко молив в края на клепачите или тънка очна линия и спирала на миглите. Така ще добият достатъчно драматична и стилна визия.

Белият молив, нанесен внимателно на долния клепач, е добър трик, понеже винаги ще направи окото да изглежда по-голямо, съответно и погледът става по-изразителен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти