Жените отделят повече време на изкуствения си загар, пренебрегвайки мъжкото съсловие

Искам си тена целогодишно
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според ново британско проучване манията по изкуствения тен придобива все по-епични размери, като всяка десета англичанка предпочита да се подлага на процедури за придобиване на фалшив тен, а не да прекарва това време с партньора си.

Също така цифрите показват, че една трета от жителките на Острова доста по-често оставят работата и семейните си задължения на заден план за сметка на продължителните периоди, които те отделят на козметичните салони, споделяйки, че силният тен влияе положително на тяхното самочувствие.

Близо 5 процента от британките се стараят да посещават студията за изкуствен тен поне веднъж седмично или преди да отидат на почивка.

Проучването разкрива, че според представителките на нежния пол потъмнялата кожа ги кара да изглеждат здрави, уверени и привлекателни за мъжката част от човечеството. Освен това голям брой от дамите са на мнение, че бронзовият цвят на тялото ги прави оптически по-слаби.

Експертите, провели анкетата, допълват, че известните личности и техният добре поддържан загар и вид на кожата също играят важна роля, защото жените искат до някаква степен да подражават на своите звездни любимци.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент