Създадено за Sephora

КОД ГРИМ за есента: Любов, топли нюанси и романтика

есенен грим
Снимка: iStock

Есента дойде леко неочаквано след циганското лято, които ни топли през почти целия септември. Заедно с мъглата и лекия дъждец, извадихме есенните дрехи от гардероба в топлите нюанси и материи, и започнахме да посягаме към по-тъмните цветове в макиажа.

Нека да видим кое ще бъде модерно в декоративната козметика през този сезон – независимо дали за училище, офиса, срещите на топло лате с приятелки или романтична среща сред падналите листа.

Гъсти и добре очертани вежди.

Това е тренд, който стартира още преди няколко години и надали скоро ще спре да бъде актуален. Той отдавна замести тънките и не толкова изразителни вежди. Сега подчертаваме добре веждите си и правим погледа по-изразителен, като наблягаме на естественото.

Edna съветва: Използвайте помада или молив за вежди - тип „2 в 1“ – така едновременно запълвате празните места и сресвате косъмчетата в желаната посока, а и са изключително лесни за употреба и може да оформите веждите си перфектно и в домашни условия.

Ние препоръчваме: Brow wiz от ANASTASIA BEVERLY HILLS, защото има широка гама цветове и със сигурност ще попаднете на вашия! Така няма да имате разлика между цвета на косата и косъмчетата на веждите. Моливът е изключително прецизен, формулата е дълготрайна, а вие имате естествено излъчване през целия ден.

Ако предпочитаният от вас продукт е помада за вежди и ви е по-лесно и удобно с нея, препоръчваме ви Diprow pomade от ANASTASIA BEVERLY HILLS. Продуктът е с текстура на мус, в бурканче и се нанася със скосена четка. Водоустойчив е и отново изборът на цветове е много голям - цели 11! Помадата има награда „Influencer’s choice” за 2018-та година за най-добър продукт за вежди в категорията луксозна декоративна козметика.

Драматичен поглед

При сенките за очи винаги има две посоки на макиаж, който е предпочитан от дамите – едната посока са т.нар. nude (телесни) цветове, които са идеални за през деня. Те изглеждат перфектно, особено, ако са съчетани с типичните топли есенни дрехи и пасват на абсолютно всичко. За по-смелите дами, както и за специалните поводи, драматичните очи с опушен грим са перфектният избор. Тази есен на мода ще бъдат бежово, златисто, охра, лавандула, малина, корал, както и любимото ни цвят „кафе“.

Edna.bg съветва: За да може да използвате максимума от тренди цветовете и да имате избор, в зависимост от повода, посегнете към палитра със сенки за очи, в която да има всичко, което ви харесва и ви е необходимо. Смесвайте смело цветовете, за да получите драматичен и опушен поглед, а за през деня – телесен (nude) цвят, съчетан с черен молив или очна линия.

Ние препоръчваме: Modern Renaissance palette от ANASTASIA BEVERLY HILLS. Палитрата съдържа 14 изключително пигментирани цвята, които варират от телесно бежово до смели и по-дръзки цветове като корал, малина и пурпурно-червено. Палитрата изобилства от текстури –матови, металически и блестящи, а преливането между тях става изключително лесно.

Цветовете са много пестеливи, поради високата си пигментация, а имената им са ренесансови, италиански и…любовни! Сред любимите ни са Love letter, Burnt Orange и Venetian Red. Палитрата носи това име, защото е вдъхновена от изкуството, популярно в епохата на Ренесанса – картините, направени със специални смоли и бои.

Контурът остава топ тренд!

Контурирането стана актуално преди няколко години, но за този период от време, така и не слезе от пиедестала на една от задължителните рутини, свързани с макиажа. Съвсем логично – всяка дама иска изразителни и подчертани скули, брадичка и носле. Контурирането върши чудеса, а ако професионално се „заиграем“ с него, то може да промени изцяло формата на лицето или да го направи оптически по-слабо.

Edna.bg съветва: Тъмният цвят е за очертаване на тези части на лицето, които искате да изпъкнат – нанася се по външните му ъгли - челото по линията под косата и скулите – непосредствено под тях, като линията се издължава до ушите. Светлият цвят е за под очите, а озаряващия (хайлайтъра) по върха на носа, над веждите и над устните. За контуриране отново най-подходящо е да имате палитра, за да сте сигурни, че цветовете ще паснат на тена ви, независимо дали е лято или зима.

Ние препоръчваме: Contour powder kit от ANASTASIA BEVERLY HILLS. Тя съдържа цели 6 цвята за контуриране в 2 палитри - Light/Med и Tan/Deep. Текстурите са матови и сатенени и са идеални за подчертаване на вашите най-красиви черти - очите, скулите, носа и челюстта.

С тях ще придадете желания цвят на съответната зона – по-нежен и nude, както и възможност за 3D ефект – изпъкване на скулите или оптическо намаляване на нослето. Палитрата е продукт, който всеки уважаващ се бюти-гуру трябва да притежава в домашни условия и да е готов за червения килим…дори без помощта на специалист.

Забравихме ли някой must-have продукт за зашеметяваща есенна визия?

Разбира се – фон дьо тен! От 10 октомври любителите на макиажа, за които фон дьо тен-ът е абсолютен must, имаме приятна изненада - LUMINOUS FOUNDATION от ANASTASIA BEVERLY HILLS! В цели 50 нюанса, разпределени в 5 категории (Fair, Light, Medium, Tan и Deep), този продукт ще бъде феноменален и ще зарадва и най-претенциозните дами!

Причини да се влюбите в него:

Водоустойчив, за да е до вас във всеки един момент;

Висока покривност, без ефект на маска;

Много лека и фина текстура, която попива мигновено и освежава повехналия тен;

Скрива всички несъвършенства и зачервявания;

Има озаряващ ефект и натурален финиш;

Абсолютно веган и не е тестван върху животни.

Историята зад бранда ANASTASIA BEVERLY HILLS (ABH)

Брандът е създаден от Анастасия Соаре - дама с румънски произход. Изключително красива и с остър предприемачески ум, тя лансира своята едноименна марка с водещ салон в Beverly Hills през 1997 г., като първата продуктова линия на компанията излиза през 2000 г.

Соаре е пионер в техниката на оформяне на веждите, както и в продуктите за тях, базирани на нейния патентован метод - „Golden Ratio“. По този начин тя достига широка акредитация за подхранване на многомилионния бизнес, в който се превръща категорията. Популяризирана чрез връзката си с някои от най-разпознаваемите лица в света, „революцията на веждите“, която тя прави, се превръща в значителен принос към световната история на красотата.

През 2014 г. ABH дебютира с новата си линия за декоративна козметика в платформата Instagram, като разширява връзката с клиенти, фокусирана върху познаването на продуктовата гама, артистичността и отговорността за създаването на „най-перфектната визия“ , с което марката е известна. ABH получава световно признание за иновации в дигиталната сфера и множество признания за продукти като култовата класика Brow Wiz и бестселърите Contour Kit и Liquid Lipstick.

*Продуктите на ANASTASIA BEVERLY HILLS може да откриете ексклузивно в SEPHORA (The Mall) и SEPHORA (Paradise Center).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти