Как да си направим перфектното селфи?

Как да си направим перфектното селфи?
Снимка: make-up.bg

Може би звучи нелепо, но май наистина живеем в ерата на селфитата! Вече сме виждали кажи-речи всеки да качва подобни снимки – от политици, известни личности, до представители на всяко поколение.

Как обаче да се снимаме сами за да получим най-добър резултат? За всяко нещо си има трикове и селфитата не остават по-назад, затова тук ще споделя моите съвети за това как да си направим перфектната снимка!

Светлина

Важно е да сте с лице към светлината – винаги заставайте пред източника на светлина, независимо дали това е прозорец или лампа, като имайте предвид, че естествената светлина е най-добрият избор! Ако се снимате със светлината зад вас, снимките ще са прекалено тъмни, затова винаги гледайте напред с лице към светлината!

Фон

Винаги, когато се снимате е хубаво да имате предвид фона зад вас. Никой не харесва снимки, които са с прекалено хаотичен фон, който само ще отнеме от вниманието и ще дразни окото.

Опознайте ъглите си

Никой няма идеално симетрично лице, затова е добре да се погледнем в огледалото от различни ъгли за да можем да преценим как се харесваме най-много; от кой ъгъл най-добре се прикриват недостатъците ни, а добрите ни страни изпъкват.

Пози

Ако не сте пробвали преди и не знаете какво ще изглежда добре пред камерата – разгледайте снимките на други хора за вдъхновение що се отнася до позите. Не се притеснявайте да опитате различни пози, докато не откриете тази, която ви прави да изглеждате най-добре и най-натурално. Във всички случаи, имайте предвид да държите телефона или на равна височина с лицето ви или една идея по-високо. Запомнете – никой не изглежда добре на снимки правени отдолу нагоре. J Ако не се харесвате на снимки, където гледате директно в камерата, опитайте да застанете настрани, не напълно в профил, но съвсем леко настрани – това създава интересен и леко загадъчен вид.

Не премисляйте прекалено много

Идеята на селфитата е да са небрежни, натурални да изглеждат сякаш са направени от първото щракване, затова просто бъдете себе си. Ако пресилвате нещата винаги ще си проличи – затова е важно да сте умерени, независимо каква поза или изражение на лицето изберете. Застанете така както се чувствате удобно и уверено и с малко практика със сигурност ще получите страхотно селфи!

Автор: Ели Димитрова, блогър

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти