Как да си направим ефектен грим за Хелоуин

В края на октомври идва време да развихрим въображението си, да хванем боички и гримове и започнем да творим върху лицата си чудати и страховити образи за Хелоуин!

Дааа, знаем, че не е традиционен български празник. Но пък за тези, които не пропускат възможност да се развихрят с гримове и костюми, това е един страхотен повод!

Ако пък ви харесва страховитата визия на Наталия от Natali’s Beauty, ето как да я постигнете сами:

Първо разделяме лицето си на две части, като по-малката част в областта на окото, малко от челото и бузата оцветяваме в много светъл фон дьо тен, почти бял.

Другата, по-голяма част от лицето си пък оцветяваме с боя за лице в оранжев цвят.

Оставяме свободна само зоната около окото, която запълваме с черна боя за лице, не пропускаме да изпълня и вътрешността на окото при миглите, за да няма никъде празно пространство.

Следва изрисуване на нос в черно по този начин. За финал добавяме и трети елемент в черно, за да започне все повече лицето да заприличва на издълбана тиква фенер, а по продължение на устата издърпваме две линии. След това с фина четка изрисуваме и още, за да е като разкъсана.

Сега вече започва по-артистичната част, за да създадем триизмерност и по-добра илюзия за тиква върху лицето ни. Изрисуваме няколко линии с черна боя по продължение, после ги преливаме добре с червеникави и кестеняви сенки, създаваме максимално илюзия за по-реалистична тиква.

Хелоуин
Снимка: VBox7

А след като сте готови и с тази част, не остава друго освен да гримирате другото си око в топли кафяви и бронзови тонове, за да в в максимална хармония с цялостната визия.

Финалните щрихи са да изрисуваме линии, сякаш тиквата всъщност е маска, която се е счупила. Добавяме и светлосенки, за да бъде по-реалистичен цялостният вид.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти