Създадено за

Как да носите елегантна рокля всеки ден

Как да носите елегантна рокля всеки ден
Снимка: iStock/Getty Images

За специален повод е лесно да се облечете елегантно. Oфициалните рокли са разпознаваеми, а и можете да си позволите да бъдете по-екстравагантни. Но как да носите елегантна рокля всеки ден? Как да изглеждате стилно и да излъчвате класа, докато сте на работа, шопинг или на вечеря с приятели? В следващите редове ще научите няколко прости трика, за това как да изберете и как да носите елегантна рокля в ежедневието си.

Изберете правилната кройка

Това правило важи за всички дрехи, но има наистина решаващо значение за елегантността на роклята – ако тя не подчертава фигурата Ви, няма как да изглеждате достатъчно стилни. Избягвайте да следвате новите, крещящи тенденции в модата. Вместо това заложете на класически силуети, които са адаптирани към съвременната визия.

Добре е мини дамите да носят класически кройки, като избягват мини дължините и подплънките. Макси дамите могат да заложат на дълги поли и големи колани, които да балансират фигурата. Ако имате добре изразени извивки, не избирайте твърде тесни рокли. Добавяйте колан и връхна дреха с колан, за да подчертаете талията си.

Снимка: iStock/Getty Images

Подберете подходящи цветове

Дори да обожавате искрящорозово, трудно бихте изглеждали изискано в него. Истината е, че именно цветът на елегантната рокля е причина за голяма част от излъчването. Ако искате малко по-жизнена визия, изберете меки нюанси на червено или оранжево. Със синьо или зелено ще постигнете по-спокойно излъчване. Гамата от черно, сиво и тъмносиньо придава делови вид, а за по-ежедневна визия може да изберете маслиненозелено, бежово или бледорозово.

Внимавайте с материите и изработката

Елегантната рокля трябва да е изработена от качествена материя – точно тя превръща и най-семплата кройка в забележителен силует. Избирайте луксозни материи, като фин памук, лен или коприна, които добавят изискан стил. Стремете се роклята да е с възможно най-качествена изработка – така не само ще изглеждате по-добре, но и ще имате елегантна рокля, която ще носите дълго време.

Снимка: iStock/Getty Images

Елегантна рокля за работа

Ако трябва да се облечете елегантно за работа, внимавайте каква рокля ще изберете. Тя не трябва да е нито твърде небрежна, нито прекалено модерна, нито прекалено лъскава, нито прекалено секси. Роклята не бива да е прекалено впита в тялото, но и не трябва да е твърде широка, за да не изглежда съвсем ежедневна. Трябва да покрива гърба, да не е по-къса от коленете и да няма прекалено разголено деколте. Трябва да изглеждате елегантно, но и стегнато, като задължително се обличате според доходите си. Комбинирайте с обувки на ток, а ако имате нужда от оригинален детайл, който да завърши визията, сложете красиво бижу или шал.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти