Създадено за

Как да носим спортни дрехи в градски стил

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Със сигурност най-добрият избор, който можем да направим по отношение на дрехите си, е да се чувстваме удобно в тях. В повечето случаи това включва наличие на ежедневни или спортни артикули в гардероба ни. Колко пъти сте пазарували или сте избирали блейзър вместо суичър например? Само много малък процент от мъжете предпочитат официални дрехи, когато пазаруват. Обикновено ги търсим, когато възникне определен повод, като например сглобяване на аутфит за събитие, интервю за работа или ден в офиса.

Има обаче определени начини да се обличаме интелигентно, а спортното облекло да се превърне в улична мода или дори да бъде използвано за “кежуъл петък” в работата. Ето няколко съвета как да си направите подобен аутфит, използвайки спортните си находки.

Комбинирайте спортен артикул с две или три по-елегантни дрехи

За да си съставите кежуъл, но елегантно ежедневно облекло, не прекалявайте със спортните елементи - сведете ги до минимум. Не забравяйте, че официалните и елегантни дрехи все пак трябва да са преобладаващи. Например можете да комбинирате ежедневна риза с чино панталони, яке, сако и чифт маратонки адидас. Трите елемента от елегантния спектър ще бъдат достатъчно балансирани спрямо по-спортната визия на маратонките. Така ще получите едновременно елегантно и готино облекло.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Заложете на неутралните цветове

Дори и да решите да сложите няколко различни спортни елемента, имайте едно наум за тяхната хроматика и графични принтове. За да можете да изградите спортно облекло, което да носите с увереност, излизайки в града, използвайте неутрални цветове, залагайки на минимализма. Например защо не се порадвате на комфорта на модерни мъжки маратонки nike, стига да изберете конкретно чифт в черно или тъмносиньо? Понякога простичките неща са най-ефективни.

Избягвайте използването на твърде много спортни аксесоари

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ако смятате да използвате аксесоари като шапки, маратонки или раници, обикновено свързвани с определени спортове, имайте предвид, че това може да направи аутфита ви твърде небрежен. Ако искате да изградите комбинация, използвайки спортни дрехи, по-добре оставете аксесоарите настрани.

Имайте предвид тези основни идеи, когато подбирате своето спортно облекло:

  1. Не прекалявайте със спортните елементи в аутфита си. Балансирайте умело с по-елегантните такива.
  2. Заложете на неутралните цветове. Силните, вдъхновяващи енергия цветове са подходящи за спортни дейности, а не за ден в града.
  3. Съчетайте по възможно най-креативен начин спортните артикули с елегантните такива. Последното ще подчертае интелигентния дух на аутфита.
  4. Откажете се от аксесоари, които ви карат да мислите за тренировки във фитнес залата. Това би дебалансирало уличното облекло, веднага превръщайки го в спортно.
  5. Доверете се на елементи, които лесно се вписват в градския стил, като например суичъри, тениски и джогъри.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти