Създадено за eMAG

Как да носим дамски боти с дънки

Как да носим дамски боти с дънки
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

С токчета или равни, заострени или с квадратни носове, по-високи или по-ниски, по-широки или по-тесни, кожени или велурени – има десетки видове дамски боти. Те са женствени, елегантни, удобни, топли… изобщо, прекрасни. И ние ги обичаме всичките!

Ако и Вие харесвате боти и обичате да носите дънки в ежедневието си, следващите редове са за Вас. В тях ще намерите няколко съвета от специалистите за това кой модел как да съчетавате, за да изглеждате перфектно стилни и елегантни дори когато просто отскачате до магазина в квартала.

Дамски боти със скини дънки

Тесните (скини) дънки винаги стоят на предните редове в гардероба. Те оформят силуета по страхотен начин, съчетават се лесно с всичко и са изключително женствени.

За да ги съчетаете с правилните дамски боти, първо трябва да прецените дължината им. Ако дънките Ви са къси и стигат над глезена (навити или не), нека краят на панталона да е до ръба на обувките. Ако между тях остане голо място, краката Ви ще изглеждат по-къси.

Когато дънките са дълги точно колкото краката Ви, имате три варианта. Ако решите да приберете панталона в ботите, уверете се, че не стои нагънат и намачкан. Изберете по-високи и широки дамски боти, за да избегнете този ефект. Може и просто да подгънете крачолите до ръба на ботите. Ако ги навиете навън и направите маншет, ще получите по-небрежен стил. В този случай изберете по-къси и тесни боти, за да не претрупвате визуално мястото около глезените си. Ако ги навиете навътре, подгъвът ще бъде почти незабележим, а визията – по-елегантна. Отново изберете тесни обувки.

Дамски боти с дънки mom

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Трийсетина години по-късно дънките тип mom – с широк ханш и стесняващи се крачоли, отново се появиха на модната сцена. Не е никак трудно да откриете правилните боти за тях. Изберете модел с тесен конч и подгънете дънките до ръба им, за да получите приятен контраст. Не пъхайте крачолите в обувките – доста са широки и няма да стоят добре.

Дамски боти с прави дънки

Правите дънки доста приличат на скини моделите, но крачолите им не прилепват плътно по подбедрицата. В същото време крачолите не се разширяват допълнително, което издължава визуално краката и стои наистина добре.

Хубавото на тези дънки е, че можете да ги носите както пожелаете, стига да изберете тесни боти. Можете да пуснете крачолите върху обувките, стига първите да са достатъчно широки и да не очертават кончовете. Можете също така да подгънете крачолите до ръба на ботите и да получите елегантна или небрежна визия. Ако носите висок ток, това допълнително ще издължи визуално фигурата Ви.

Дамски боти с широки дънки

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Дънките с разкроени, широки крачоли също се върнаха в гардеробите ни. Разбира се, и тях можете да съчетаете с боти, които да топлят стъпалата Ви в есенните дни.

Тук нямате много варианти, тъй като няма как да подгънете крачолите. Можете да комбинирате с почти всякакви модели обувки, тъй като те ще се скрият под дънките и ще се виждат само носовете им. Все пак за предпочитане е да носите висок ток и остри върхове, за да направите фигурата и краката си да изглеждат по-издължени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти