Как да нанасяте пудрата за озаряваща кожа 

Как да нанасяте пудрата за озаряваща кожа 
Снимка: Thinkstock

Пудрата е един от основните козметични продукти, които се явяват помощници на дамите в разкрасяването. За да придобиете ослепителен вид и озаряваща кожа, трябва да спазвате някои съществени правила при нанасянето й.  

Първата стъпка е да знаете, че тя се поставя едва след фон дьо тена. Ако смятате, че сте сложили повече от него, добре е леко да го попиете със салфетка, преди да пристъпите към пудрата.

Разнасянето й става чрез тампон или четка

Тампонът (или гъбата) се напояват с пудрата, а излишното количество се отстранява с леко тръскане. Слагайте с внимателни потупвания върху лицето, така че да не промените основата, създадена от фон дьо тена. Допустимо е в Т-зоната, която включва носа и челото, да положите втори слой. При евентуално прекаляване с пудрата, може да коригирате ефекта отново с мека хартия.

Изборът на четка е важен, дотолкова, че тя трябва да е с естествен косъм и да е по-голяма като размер. С нея се процедира по същия начин, потапя се върхът й, почуква се с нея, за да падне излишното и тогава се пристъпва към нанасянето. Минава се през скулите и челото, а после по останалите черти на лицето.

Ключов съвет е да помните, че пудрата не е средство, което може да се положи като маска или крем, както действаме обикновено с фон дьо тена. С нея трябва да работим като художници, да подчертаем дадени участъци и евентуално да матираме други. Така се постига копринен резултат и идеален тен.

g
Снимка: Thinkstock

Какъв вид пудра да изберете

За да се гримирате успешно и да сте доволни от образа в огледалото, трябва да се ориентирате към точната пудра за вас.

Съществуват два основни вида: компактна пудра и такава на прах. Компактната е най-популярна сред клиентките на магазини, тъй като е изключително комфортна за употреба, а и се носи лесно в чантата. Пудрата на прах се предпочита от професионалистите в бранша, защото гарантира по-гладко нанасяне и създава по-натурална визия.

Предлага се и пудра под формата на перлички, която често замества ружа. Нейната роля е по-скоро да освежи зоната около бузите и да подсили бляскавото излъчване.

g
Снимка: Thinkstock

Ако кожата ви е мазна, за вас е подходяща матиращата пудра. За представителките на нежния пол, които имат суха кожа – по-добре да се насочат към прозрачния вариант.

Колебаете ли се за цвета, непременно си направете тест с нея. Част от продукта се поставя върху брадичката и челюстта. Забележите ли, че някоя гама се слива най-хармонично с вашата кожа, значи трябва да инвестирате в нея.

Повечето пудри имат изявени подтонове, които се движат между бял, розов и жълт оттенък. Преценете коректно кой от тях пасва на руменината ви, за да не сгрешите при покупката.

g
Снимка: Thinkstock

Важни предимства на пудрата

За всички, които се чудят защо е нужна изобщо пудрата, няколко фактора се оказват важни тук. Тя скрива отлично порите, а и спомага кожата да не лъщи след гримирането. Ако тя е от мазния тип, това е още по-значимо в случая. С нея ще се чувствате във форма през целия ден, защото ще задържи за дълго фон дьо тена, а и ще ви осигури финален щрих на лицето.    

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти