Искате обемни, дълги и красиви мигли? Ние знаем как!

В последните няколко години дългите и обемни мигли, които правят погледа ни кукленски си остават не просто актуален тренд, ами сякаш вече се превърнаха в нещо съвсем стандартно, стане ли дума за грим визията ни. А какви са всички тънкости, така че да се сдобием с красиви мигли, как се поставят изкуствени мигли и какви са последните тенденции, свързани с различни технологии – косъм по косъм, 3d и ламиниране – показва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

тоник козметика лице жена
Снимка: Thinkstock

По-обемни мигли с грим

Това, което ще ви трябва е или много добре подострен черен молив, или прецизна четка и очна линия. В коренчетата на миглите поставяме съвсем леки точици - така оптически ще ги направите по-обемни, сякаш има повече косъмчета.

След това е много важно да нанасяте спиралата правилно - със зигзагообразни движения първи слой спирала. Изчакайте да изсъхне и след това нанесете втори слой за още по-голяма плътност. Ако не изчакате, има вероятност миглите ви да се слепят. Ако все пак са се слепили, дори и мъничко – с помощта на гребенче за мигли внимателно разделете косъмчетата.

спирала мигли
Снимка: Thinkstock

За красиви мигли по долния клепач, нанасяйте спиралата, като позиционирате огледалце така, че да гледате нагоре. По този начин ще избегнете допир на косъмчетата по кожата и излишното зацапване с черен продукт в зоната под очите.

И още – ако искате миглите ви да изглеждат много дълги и извити, можете да използвате извивачка за мигли. Но не ви съветваме това използване да е ежедневно, защото дори и най-добрите извивачки малко или много оказват натиск върху миглите и това може да повреди на косъмчетата. А ако искате по-дълготраен ефект от извиването, просто използвайте водоустойчива спирала, чийто състав държи миглите стегнати и погледа широко отворен за много часове.

Изкуствени мигли – как

Ако поводът го позволява – бал, сватба или друго важно събитие, разбира се, можете да прибегнете и до поставяне на изкуствени мигли за уау ефект. Още при избора обаче трябва да бъдете внимателни!

Съветвам ви да си купите предварително извити, а не прави, защото крайчетата трудно ще се залепят за дълго време.

Освен това внимавайте и за модела. Различните мигли правят окото различно – по-издължено и елегантно или пък по-отворено и кукленско.

жена мигли красота
Снимка: Thinkstock

Спрете се на прозрачно, а не на черно лепило. Под прозрачно имаме предвид бялото, което като изсъхне стои прозрачно. Не винаги човек може да е супер прецизен с лепилото, затова по-добре да не се вижда отдалече.

При свалянето им, напоете клечка за уши в топла вода и нежно минете в коренчетата на миглата. Лепилото лесно се разгражда и така няма да нараните окото си. Ако пък искате да ползвате миглите отново, почистете ги добре и ги съхранявайте в кутийка.

Още трикчета за плътни, обемни и красиви мигли – вижте във видеото!

мигли
Снимка: Unsplash

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти