И замириса на… мъже

Ароматите говорят безмълвния език на привличането
Снимка: Giorgio Armani

Кристина Гочева

По това време от годината вече започваме да се оглеждаме за подаръци и въпреки че народопсихологията ни обича да отлага всичко за последния момент, е повече от ясно, че за пореден път, в търсене на подарък, много от нас ще се озоват пред парфюмерийните щандове.

Макар добили статут на стандартен подарък, ароматите за силния пол, които жените избират, често носят спомени от минали преживявания или проекции на мъжа, такъв, какъвто дамите искат да бъде. В селектирането на мъжки парфюм, жените обаче често действат егоистично, защото на практика го харесват по-скоро за себе си.

В абстрактната сфера на ароматните композиции писани правила няма, защото посягаме към тях водени от емоции, но е добре да имате уханен портрет на любимия човек. Безспорни жокери дават възрастта, натюрела и куп малки детайли – ключета към предпочитанията на нашия партньор.

Разбира се, това съвсем не означава, че всичко трябва да е напълно предсказуемо. Можем да сменим свежите деликатни нотки със смело и наситено мъжко присъствие, за да провокираме себе си и любимия човек. А ето ги и новите изненади, които ароматният свят на силния пол предлага.

Този сезон мъжете са под прицела на вечната елегантност на кедър и кипарис в наситената тоалетна вода "Armani Code Ultimate". Джорджо Армани е избрал смокинга - този вечен символ на мъжката елегантност, за да облече флакона с него и да остави своя дизайнерски автограф.

Опияняващ коняк и чувствено дърво завладяват сетивата в новия "ENCOUNTER Calvin Klein". Негово лице е шведският актьор Александър Скарсгард, който се присъединява към клуба на известни модели, актьори и актриси, част от рекламните кампании на марката "Calvin Klein", които в продължение на почти четири десетилетия провокират съзнанието ни.

Още със стъпването си в парфюмерийния бранш през 2008 г. "Porsche Design" заявиха сериозни позиции. Сливането на високотехнологичен дизайн и функционалност ражда новия "Porsche Design Titan". Той оставя благороден и мъжествен подпис с дързък букет от босилек, здравец и лавандула.

Любимата Сицилия на Доменико Долче и Стефано Габана, превръща ароматната класика "Dolce&Gabbana pour Homme" в предпочитан избор на много мъже. Днес релансирането на аромата идва с предизвикателна рекламна кампания и чисто ново ухание за жени, за да разкаже история от сърцето на Средиземноморието.
 

След като в началото на 2012 г., марката "Jean Paul Gaultier" пусна на пазара впечатляващ ароматен шедьовър, наречен "KOKORICO", е време за нова лимитирана порция от неговото харизматично присъствие "Kokorico Magnetik Metallik".

"Frozen Cologne" е нова глава в ароматния роман на "Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme". Цитрусовата база на традиционните одеколони е съчетана с пикантна сърцевина от черен пипер, кардамон и здравец.

"Luna Rossa" е предизвикателството на "PRADA", отправено към мъжете с ударна вълна от ароматна свежест и дъх на горчив портокал, мента и лавандула.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти